Τέσσερις «μνηστήρες» διεκδικούν την ΣΕΚΑΠ - iefimerida.gr

Τέσσερις «μνηστήρες» διεκδικούν την ΣΕΚΑΠ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέσσερις συνολικά υποψήφιοι υπέβαλαν οικονομικές προσφορές για την απόκτηση του 50,36% της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ που πωλεί η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα, με τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη να έχει αποκτήσει το προβάδισμα.

Οι υποψήφιοι αγοραστές, είναι η γαλλική BIOSTYNTEC S.A., η DONSKOY TABKA JSC συμφερόντων του κ. Σαββίδη, η τουρκική EUROPEAN TOBACCO A.S. Και η ελληνικών και τουρκικών συμφερόντων SEBA/ΕΛΓΕΚΑ, με της προσφορές να αξιολογούνται από την Επιτροπή Αξιολόγησης της υπό Ειδική Εκκαθάριση ΑΤΕ ΑΕ σε συνεργασία με τον Σύμβουλο Πώλησης (Deloitte).

Πάντως, το «πάνω χέρι» στην διαδικασία εξαγοράς, έχει ο μεγαλοεπιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, ό οποίος έχει ήδη συμφωνήσει να του μεταβιβάσεις τις μετοχές της η Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ) η οποία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της ΣΕΚΑΠ με ποσοστό 34%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ