Γάμοι μέσω Skype για τους μετανάστες - Η τεχνολογία νικάει την απόσταση [εικόνες] - iefimerida.gr

Γάμοι μέσω Skype για τους μετανάστες - Η τεχνολογία νικάει την απόσταση [εικόνες]

Γάμοι μέσω Skype για τους μετανάστες - Η τεχνολογία νικάει την απόσταση [εικόνες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι γάμοι μέσω πληρεξουσιότητας (proxy marriages) ήταν συνηθισμένη πρακτική στις ΗΠΑ για στρατιωτικούς που έλειπαν σε αποστολή. Πλέον, το φαινόμενο έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις και αποτελεί λύση ζωής για τους μετανάστες που έχουν αφήσει το έτερον ήμισυ στην πατρίδα τους.

Ο Μπριντόχι, πρόσφυγας από το Μπαγκλαντές, ζει εδώ και χρόνια στη Ρώμη, ωστόσο κατάφερε να παντρευτεί μέσω Skype την αγαπημένη του Ενριέτα, η οποία βρισκόταν 7.000 χιλιόμετρα μακριά στην Ντάκα, την πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», οι γάμοι μέσω Skype αποτελούν νέα τάση στις κοινότητες μεταναστών σε όλο τον κόσμο. Μετανάστες από το Μπαγκλαντές, την Ινδία και το Πακιστάν που ζουν στην Ιταλία, έχουν χάρη στην τεχνολογία μία ευκαιρία στην ευτυχία, αφού όχι μόνο μπορούν να παντρευτούν το αγαπημένο τους πρόσωπο, όσο μακριά κι αν βρίσκεται, αλλά μπορούν, παντρεμένοι πια, να το φέρουν στη χώρα που διαμένουν, για να ζήσουν μαζί.

Σημειώνεται ότι η πρακτική των «ηλεκτρονικών» γάμων χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τα αμερικανικά στρατεύματα ως ύστατη λύση για τους στρατιωτικούς που έλειπαν σε αποστολή και δεν μπορούσαν να παντρευτούν τη γυναίκα που άφησαν πίσω στη χώρα τους.

Γάμοι μέσω Skype για τους μετανάστες - Η τεχνολογία νικάει την απόσταση [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Γάμοι μέσω Skype για τους μετανάστες - Η τεχνολογία νικάει την απόσταση [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Γάμοι μέσω Skype για τους μετανάστες - Η τεχνολογία νικάει την απόσταση [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ