EKT σε Κύπρο: Βρείτε λύση μέχρι την Τρίτη, αλλιώς χρεοκοπείτε - iefimerida.gr

EKT σε Κύπρο: Βρείτε λύση μέχρι την Τρίτη, αλλιώς χρεοκοπείτε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκάθαρη προειδοποίηση έστειλε προς την Κύπρο το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γκιόργκ Άσμουσεν, ο οποίος υποστήριξε ότι εάν δεν βρεθεί λύση για την διάσωση της οικονομίας του νησιού μέχρι την Τρίτη που ανοίγουν οι τράπεζες, η ΕΚΤ θα σταματήσει να τις χρηματοδοτεί, απειλώντας τες με χρεοκοπία.

Η προειδοποίηση αυτή του Άσμουσεν από την Φρανκφούρτη , έρχεται να προστεθεί στα σενάρια περί χρεοκοπίας του νησιού, τα οποία πυροδότησαν και κύκλοι της Κομισιόν με τον αντιπρόεδρο της Μάρος Σέφκοβιτς να δηλώνει κατηγορηματικά ότι ««η μόνη εναλλακτική, αν δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα στην Κύπρο, είναι η χρεοκοπία»

Η διακοπή της ρευστότητας με την οποία απειλεί ο Άσμουσεν, ισοδυναμεί με ασφυξία για τις δύο μεγάλες τράπεζες οι οποίες θα βρίσκονται de facto σε καθεστώς χρεοκοπίας και θα πρέπει να εκκαθαριστούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ