Ζητείται διευθυντής για το Εθνικό Θέατρο - iefimerida.gr

Ζητείται διευθυντής για το Εθνικό Θέατρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τη φετινή χρονιά να δικαιώνει πανηγυρικά – σε επίπεδο κριτικής, εισπρακτικής επιτυχίας και προσέλκυσης κορυφαίων ονομάτων. Κι όμως, το Εθνικό Θέατρο κινδυνεύει να μπει σε φάση ακυβερνησίας καθώς ο Γιάννης Χουβαρδάς έχει εκφράσει την επιθυμία του να αποχωρήσει τον Μάιο με την λήξη της θητείας του.

Τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά, με κορυφαίο αυτό του ηθοποιού Γιάννη Μπέζου – με την υποστήριξη της ΔΗΜΑΡ. Φευ, ο ηθοποιός την προηγούμενη Κυριακή έκανε τηνβ ακόλουθη δήλωση:«Τον Ιούλιο του 2012 εξεδήλωσα το ενδιαφέρον μου για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου στον κ. Τζαβάρα. Μετά από 8 μήνες και έχοντας μηδενική επαφή από τότε με τον υπουργό Πολιτισμού επιθυμώ να απεμπλακεί το όνομά μου από τη διαδικασία, ελπίζοντας ότι θα είναι για καλό».

Η ονοματολογία τώρα φουντώνει, ενώ σύμφωνα με την Καθημερινή, μετά από αποτυχημένες κινήσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, την ευθύνη για τη στελέχωση του Εθνικού Θεάτρου πήρε η ΔΗΜΑΡ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, άλλοι στη ΔΗΜΑΡ προτείνουν τον Στάθη Λιβαθινό, άλλοι τον Αντώνη Αντύπα, άλλοι τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, ενώ ακούστηκε (από τον υπεύθυνο του Τομέα Πολιτισμού του κόμματος Γιάννη Κακουλίδη) και το όνομα του ηθοποιού Γιώργου Αρμένη.

Εν αναμονή ανακοινώσεων πέριξ της 17ης Μαίου του 2013 οπότε λήγει η θητεία του Γιάννη Χουβαρδά, αλλά και αναμονή του διορισμού νέου ΔΣ στο Εθνικό Θέατρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ