Στο Φανάρι ο Πάπας – Θα επισκεφθεί μαζί με τον Βαρθολομαίο τα Ιεροσόλυμα - iefimerida.gr

Στο Φανάρι ο Πάπας – Θα επισκεφθεί μαζί με τον Βαρθολομαίο τα Ιεροσόλυμα

Στο Φανάρι ο Πάπας – Θα επισκεφθεί μαζί με το Βαρθολομαίο τα Ιεροσόλυμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τους καλύτερους οιωνούς φαίνεται πως ξεκινάει η συνεργασία του Πάπα Φραγκίσκου Α' με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, καθώς έπειτα από την παρουσία του Πατριάρχη στην τελετή ενθρόνισης στο Βατικανό και το δείπνο των δύο ανδρών αποφασίστηκαν άλλες δύο σημαντικές συναντήσεις στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Σε κατ' ιδίαν συνάντηση ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσκάλεσε τον Πάπα Φραγκίσκο να επισκεφθεί το Φανάρι, με τον Ποντίφικα να αποδέχεται άμεσα την πρόταση, ενώ οι δύο ισχυροί άνδρες του Χριστιανισμού αποφάσισαν να επισκεφθούν από κοινού τα Ιεροσόλυμα.

Η επίσημη πρόσκληση θα αποσταλεί μέσω της επίσημης διπλωματικής οδού, ενώ Βαρθολομαίος και Φραγκίσκος αποφάσισαν κοινές δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Παράλληλα, η σύσφιξη σχέσεων των δύο δογμάτων φθάνει μέχρι και το 2015 όπου οι δύο άνδρες συμφώνησαν να εγκαινιάσουν από κοινού έκθεση αφιερωμένη στο Αγιο Ορος στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο της Ρώμης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ