Τρισέ: Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί λύση για την Κύπρο - iefimerida.gr

Τρισέ: Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί λύση για την Κύπρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αισιοδοξία του για την εύρεση μιας «κατάλληλης λύσης» για την Κύπρο εξέφρασε ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ο οποίος ωστόσο προειδοποίησε τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι πρέπει να είναι «εξαιρετικά προσεκτικοί» όταν προτείνουν πολιτικές λιτότητας.

Να είναι «εξαιρετικά επιφυλακτικοί και προσεκτικοί» όταν ζητάνε να επιβληθούν πολιτικές λιτότητας από τον ιδιωτικό τομέα σύστησε ο Τρισέ στους Ευρωπαίους ηγέτες, σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Wall Street Journal» από το Χονγκ Κονγκ που βρισκόταν σε ένα συνέδριο.

Ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ, επεσήμανε μια μετάδοση της οικονομικής κρίσης της Κύπρου «θα ήταν αδικαιολόγητη», αναγνωρίζοντας ωστόσο της ιδιαιτερότητες του νησιού, ενώ παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εύρεση λύσης για την κυπριακή οικονομία λέγοντας: « η βούληση της διεθνούς κοινότητας να βοηθήσει είναι προφανής και είμαι πεισμένος για την ικανότητά τους να βρουν μια κατάλληλη λύση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ