Ένα νέο ημερολόγιο του Che Guevara έρχεται στο φως - iefimerida.gr

Ένα νέο ημερολόγιο του Che Guevara έρχεται στο φως

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα ημερολόγιο που δεν είχε εκδοθεί ποτέ και που κρατούσε ο Ernesto «Che» Guevara κατά τη διάρκεια του ανταρτοπόλεμου που έκανε με τον Fidel Castro κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Κούβα.

Το Ημερολόγιο ενός Μαχητή καλύπτει την περίοδο από το 1956 έως τα τέλη του 1958 και ξεκινάει με την άφιξη του Guevara στην Κούβα πάνω στο γιοτ Granma μαζί με τον Fidel και τον Raul Castro και καλύπτει την πορεία του από τα ανατολικά του νησιού μέχρι τη Αβάνα.

Το βιβλίο έκανε πρεμιέρα στην πρωτεύουσα της Κούβας την Τρίτη την ημέρα που ο Αργεντινός επαναστάτης θα γιόρταζε τα 83 του χρόνια. Η χήρα του, Aleida March ήταν μαζί με μια από τις κόρες τους για να υπογράψει αντίτυπα και δήλωσε ότι ο σκοπός της έκδοσης του ημερολογίου ήταν «να κατανοηθούν οι σκέψεις του, η ζωή του και η δουλεία του.»

Το βιβλίο επιμελήθηκε το Κέντρο Σπουδών Che Guevera που διευθύνει η March από τις αυστραλέζικες εκδόσεις Ocean Press/Ocean Sur.

Μια αιτία που η έκδοση των ημερολογίων είχε μείνει στην άκρη για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν επειδή μερικά από τα τετράδια που είχε γράψει ο Guevara είχαν χαθεί όπως έγινε γνωστό στην συνέντευξη τύπου.

«Που είναι τα τετράδια;. Δεν ξέρουμε και υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές.» είναι η ερευνήτρια Maria del Carmen Ariet στο CNN.

Παρόλα αυτά πρόσθεσε πως ένα μεγάλο μέρος του υλικού συμπεριλήφθηκε στο Episodes of the Cuban Revolutionary War του 1963 μια άλλη μαρτυρία της εποχής που ο Guevara βρισκόταν στα βουνά της Sierra Maestra στην Κούβα.

«Θα έπρεπε να τον ρωτήσουμε αν ήθελε το Ημερολόγιο ενός Μαχητή να εκδοθεί.» , είπε η ερευνήτρια αλλά όπως τα έφερε η ιστορία ο πιο διάσημος αγωνιστής και επαναστάτης όλων των εποχών σκοτώθηκε στη Βολιβία το 1967.

Πηγή: Guardian

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ