Μετά το καλοκαίρι η σύνδεση τραπεζικών δεδομένων με υπουργείο Οικονομικών - iefimerida.gr

Μετά το καλοκαίρι η σύνδεση τραπεζικών δεδομένων με υπουργείο Οικονομικών

Μετά το καλοκαίρι η σύνδεση των τραπεζών δεδομένων με το υπουργείο Οικονομικών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για την έναρξη λειτουργίας του μηχανισμού αυτόματης πρόσβασης στους λογαριασμούς καταθέσεων των φορολογουμένων που βρίσκονται υπό έλεγχο, διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών.

Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο αυτοματοποιημένο σύστημα παροχής πληροφοριών -προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στα αιτήματα των ελεγκτικών αρχών προς τις τράπεζες- εξετάζεται, αλλά κάτι τέτοιο είναι πιθανό να εφαρμοστεί μετά το καλοκαίρι.

Παράλληλα, τα στελέχη του υπουργείου σημειώνουν ότι το ΣΔΟΕ δεν έχει αρμοδιότητα για τη χορήγηση αναβολής έναρξης λειτουργίας οποιουδήποτε συστήματος.

«Το ΣΔΟΕ δεν έχει αρμοδιότητα για χορήγηση αναβολής έναρξης λειτουργίας οποιουδήποτε συστήματος. Είναι προφανές ότι το ανωτέρω θέμα συγχέεται με το αυτοματοποιημένο σύστημα παροχής πληροφοριών από το τραπεζικό σύστημα που εξετάζει το υπουργείο προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στα αιτήματα των ελεγκτικών αρχών προς τις τράπεζες» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ