Μειώθηκε ο αριθμός των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα το 2012 - iefimerida.gr

Μειώθηκε ο αριθμός των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα το 2012

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μείωση κατά 10% παρουσιάζει ο αριθμός των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα το 2012, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η μείωση κατά μέσο όρο στην Ε.Ε. ήταν 9%, με τις στατιστικές ανά χώρα να δείχνουν ότι ο αριθμός των θανάτων από τροχαία ατυχήματα εξακολουθεί να ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό σε όλη την ΕΕ. Οι χώρες με τον χαμηλότερο αριθμό θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων εξακολουθούν να είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία, οι Κάτω Χώρες και η Δανία, όπου σημειώνονται περίπου 30 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων.

Το ποσοστό του 9% είναι ενθαρρυντικό αν γίνει σύγκριση με τα απογοητευτικά αριθμητικά στοιχεία του 2011, έτος κατά το οποίο η μείωση του αριθμού των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων ήταν μόλις 2%.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα δράσης για την οδική ασφάλεια 2011-2020 προβλέπει σχέδια μείωσης του αριθμού των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στους δρόμους της Ευρώπης κατά το ήμισυ τα επόμενα 10 χρόνια. Ειδικότερα, περιλαμβάνει προτάσεις που εστιάζουν στην πραγματοποίηση βελτιώσεων στα οχήματα, τις υποδομές και τη συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου.

Για παράδειγμα, σημαντικές πρόσφατες πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν:

  • Τη νέα άδεια οδήγησης ΕΕ, από τον Ιανουάριο του 2013, με αυστηρότερους κανόνες για την πρόσβαση των νέων σε μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού.
  • Σχέδια επιβολής του νόμου που υποβλήθηκαν από τα κράτη μέλη, τα οποία παρέχουν πλούσια πηγή βέλτιστων πρακτικών.
  • Διασυνοριακή επιβολή κανόνων για την καταστολή των τροχαίων παραβάσεων που διαπράττονται στο εξωτερικό (οδήγηση σε κατάσταση μέθης, υπέρβαση ορίου ταχύτητας κ.λπ.), η οποία ισχύει από τον Νοέμβριο του 2012.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ