Η φουρτούνα της Κύπρου έφτασε στην ελληνική Βουλή, μαλώνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Η φουρτούνα της Κύπρου έφτασε στην ελληνική Βουλή, μαλώνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για θεσμική «θολούρα και φουρτούνα» στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης απαντώντας στις κατηγορίες της Κουμουνδούρου ότι υπέπεσε σε θεσμικό παράπτωμα αναφορικά με την μη σύγκληση της Βουλής για τις εξελίξεις στην Κύπρο, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να συγκαλεί έκτακτη Ολομέλεια όποτε αυτός νομίζει βάσει κανονισμού.

«Σήκωσε το γάντι» ο κ. Μεϊμαράκης στην επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τον κατηγόρησε για θεσμικό παράπτωμα όσον αφορά τη σύγκληση ή όχι της Βουλής για να συζητηθεί το θέμα της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, πήγε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών και έκανε λόγο για «θεσμική θολούρα και φορτούνα» στο μυαλό του συντάκτη της ανακοίνωσης εναντίον του, ενώ άφησε υπονοούμενα ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αγνοούν τους Κανονισμούς της Βουλής και όσα προβλέπουν, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Τα άρθρα του Κανονισμού που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άσχετα με αυτά που ζητάει η Κουμουνδούρου», ενώ διευκρίνισε ότι δεν έχει δικαίωμα ο Πρόεδρος της Βουλής να συγκαλεί έκτακτη Ολομέλεια όποτε αυτός επιθυμεί, βάσει κανονισμού.

Συνεχίζοντας, ο κ. Μεϊμαράκης, διευκρίνισε ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει «μπορεί να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση αλλά δεν το έχει κάνει», ενώ παράλληλα στην επίθεση του στην Κουμουνδούρου δήλωσε πως τον ξένισε η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του τονίζοντας πως «η ανακοίνωση δεν τιμά την αξιωματική αντιπολίτευση και αυτός που την έγραψε κάνει κακό στον Τσίπρα, στη χώρα και στον πρόεδρο της Βουλής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ