Handelsblatt: «Ανοσιούργημα η απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων» - iefimerida.gr

Handelsblatt: «Ανοσιούργημα η απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έντονη διαφωνία της για την απόφαση του Eurogroup για το «κούρεμα» των κυπριακών καταθέσεων εκφράζει η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», αναφέροντας ότι η συμμετοχή των καταθετών στη διάσωση των τραπεζικών ιδρυμάτων, αποτελεί «ανοσιούργημα» για τους οικονομολόγους.

Για «κύμα αγανάκτησης» κάνει λόγο η Handelsblatt σύμφωνα με την Deutsche Velle, μετά και την απόφαση του Eurogroup για φορολόγηση των κυπριακών καταθέσεων, αποκαλώντας την «προπατορικό αμάρτημα». Μάλιστα, ο επικεφαλής του γερμανικού τραπεζικού ομίλου Hypo-Vereinbank Τέοντορ Βέιμερ δήλωσε χαρακτηριστικά πως το το τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε κίνδυνο «όταν οι άνθρωποι της εργασίας που αποταμιεύουν χρήματα καλούνται να πληρώσουν για τις δυσλειτουργίες του συστήματος».

Τέλος, η Handelsblatt εκτιμά ότι σε περίπτωση που το πακέτο διάσωσης δεν «περάσει» από το Κυπριακό Κοινοβούλιο, η τρόικα έχει έτοιμο «Plan Β», στο οποίο προβλέπεται η αναδιάρθρωση των δύο μεγαλύτερων κυπριακών τραπεζών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ