Τους όρους του νέου δανείου μαγειρεύουν στο Eurogroup - iefimerida.gr

Τους όρους του νέου δανείου μαγειρεύουν στο Eurogroup

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην Κυριακή το βράδυ θα συνεχιστεί η συζήτηση των ηγετών της Ε.Ε. για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο νέο δάνειο της Ελλάδας. Στη χθεσινή συνεδρίαση δεν κατέληξαν σε συμφωνία, αν και πηγές του Συμβουλίου τόνιζαν ότι η εκταμίευση της 5ης δόσης προς την Ελλάδα θεωρείται βέβαιη.

Το ΔΝΤ, που ζητάει εγγυήσεις για τη συνέχιση της χρηματοδότησης από τη μεριά του, αναμένεται να τις λάβει μέσω επίσημης ανακοίνωσης από την Ε.Ε., ακόμα και αν δεν υπάρξει συμφωνία για τη συμμετοχή των ιδιωτών μέχρι την ημέρα της εκταμίευσης, στις αρχές Ιουλίου.

Οι δύο απόψεις που συζητούνται στο Eurogroup είναι η εθελοντική ανταλλαγή των ομολόγων από τη μια και η εθελοντική διακράτησή τους για μια επταετία από την άλλη, ως μέρος του νέου δανείου της Ελλάδας, το οποίο θα περιλαμβάνει και χρήματα από την Ε.Ε. καθώς και από τις αποκρατικοποιήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, αν την ερχόμενη εβδομάδα δεν οριστικοποιηθεί ο τρόπος συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών στο πακέτο της Ελλάδας, αναμένεται να γίνει η εκταμίευση της 5ης δόσης και η συμφωνία να επιτευχθεί μέσα στον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ