«Σφίγγει τα λουριά» ο Πάπας – Επίχρυσο θα είναι το δαχτυλίδι του και όχι χρυσό - iefimerida.gr

«Σφίγγει τα λουριά» ο Πάπας – Επίχρυσο θα είναι το δαχτυλίδι του και όχι χρυσό

«Σφίγει τα λουριά» ο Πάπας – Επίχρυσο θα είναι το δαχτυλίδι του και όχι χρυσό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τελετουργικό της ενθρόνισης του νέου Πάπα περιλαμβάνει πολλά σύμβολα και ένα από αυτά είναι το «δαχτυλίδι του ψαρά» που σηματοδοτεί για τους καθολικούς την ιστορική συνέχεια της Εκκλησίας και τη σύνδεση του εκάστοστε Πάπα με τον Αγιο Πέτρο.

Ωστόσο, το παραδοσιακά ολόχρυσο δαχτυλίδι, φέτος, με επιθυμία του ίδιου του Πάπα Φραγκίσκου του Α' θα είναι «φτωχότερο» καθώς θα αποτελείται από επιχρυσωμένο ασήμι.

Τα νέα ήθη και έθιμα που επιθυμεί να φέρει στο Βατικανό ο φανατικός υπέρμαχος της απλής και ταπεινής ζωής Πάπας Φραγκίσκος, παίρνουν ήδη σάρκα και οστά, ενώ ο ίδιος συνεχίζει να φοράει τον σιδερένιο σταυρό που είχε επιλέξει όταν ήταν Αρχιεπίσκοπος Αργεντινής και όχι κάποιον πανάκριβο και ολόχρυσο.

Στο δαχτυλίδι του Πάπα Φραγκίσκου (anulus piscatoris, στα λατινικά), αυτή τη φορά, μπορεί να διακρίνει κανείς ανάγλυφη τη μορφή του Αποστόλου Πέτρου με τα κλειδιά του Βατικανού.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αγίας Εδρας, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, δήλωσε πριν από λίγο επίσης ότι «ο ακριβής, τελικός αριθμός των ξένων αντιπροσωπειών που θα παρακολουθήσουν την τελετή ενθρόνισης είναι εκατόν τριάντα δυο» προσθέτοντας ότι «καμία πολιτική αντιπροσωπεία δεν κλήθηκε να παραστεί, αλλά η κάθε χώρα ανακοίνωσε αν και πώς εννοεί να παραβρεθεί μέσω των εκπροσώπων της».

Σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση Rai, o Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην αυριανή τελετή ενθρόνισής του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ