Μεντβέντεφ: Η επιβολή φόρου στις καταθέσεις μοιάζει με κατάσχεση - iefimerida.gr

Μεντβέντεφ: Η επιβολή φόρου στις καταθέσεις μοιάζει με κατάσχεση

Μεντβέντεφ: Η επιβολή φόρου στις καταθέσεις μοιάζει με κατάσχεση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με «διορθώσεις» στις σχέσεις της με την Κύπρο απειλεί η Ρωσία στην περίπτωση που επιβληθεί ο φόρος επί των τραπεζικών καταθέσεων, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Φυσικά πρέπει να βγάλουμε από την εξέλιξη αυτή ορισμένα συμπεράσματα, διότι έχουμε τις δικές μας σχέσεις με την Κύπρο. Είναι αυτονόητο ότι θα συνεχίσουμε τις διαβουλεύσεις, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να εισαγάγουμε κάποιες διορθώσεις στη θέση μας, κατανοώντας ότι συνολικά είναι επιθυμητό τα χρήματά μας να φυλάσσονται σε ρωσικές τράπεζες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Προηγουμένως ο Ρώσος πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει την επιβολή παρόμοιου φόρου ως «κατάσχεση ξένων χρημάτων», κάνοντας λόγο για εξαιρετικά «παράξενες και αμφιλεγόμενες αποφάσεις, οι οποίες ελήφθησαν από ορισμένα κράτη-μέλη της ΕΕ και εννοώ την Κύπρο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ