Πούτιν: Αδικο, αντιεπαγγελματικό κι επικίνδυνο το «κούρεμα» των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες - iefimerida.gr

Πούτιν: Αδικο, αντιεπαγγελματικό κι επικίνδυνο το «κούρεμα» των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες

Πούτιν: Αδικο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αδικο, αντιεπαγγελματικό κι επικίνδυνο» χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν το μέτρο της επιβολής φόρου στις τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ο Πούτιν συγκάλεσε το πρωί της Δευτέρας έκτακτη σύσκεψη, στην οποία εξετάσθηκαν οι εξελίξεις γύρω από τη δανειακή σύμβαση που θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρέους της Κύπρου.

«Αξιολογώντας την πιθανή απόφαση να επιβληθεί επιπλέον δασμολόγηση στις καταθέσεις στην Κύπτρο, ο Πούτιν δήλωσε πως εάν εφαρμοσθεί η απόφαση αυτή θα ήταν άδικη, αντιεπαγγελματική κι επικίνδυνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πεσκόφ.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Σεργκέι Σατάλοφ δήλωσε πως η επιβολή του μέτρου της εφάπαξ εισφοράς στις τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο θα ήταν δίκαιη εάν εφαρμοζόταν μόνον στα επιτόκια των καταθέσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ