Στουρνάρας: «Κι εμείς περιμένουμε τις αποφάσεις της Κύπρου» - iefimerida.gr

Στουρνάρας: «Κι εμείς περιμένουμε τις αποφάσεις της Κύπρου»

Στουρνάρας: «Κι εμείς περιμένουμε τις αποφάσεις της Κύπρου»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε στάση αναμονής των αποφάσεων της Κύπρου βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, όπως άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντησή του που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Αναλυτικότερα, τη ρητή διαβεβαίωσή του ότι οι καταθέσεις στην Ελλάδα είναι απολύτως διασφαλισμένες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων στις τρεις κυπριακές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, έδωσε εκ νέου ο κ. Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Όπως επεσήμανε ο κ. Στουρνάρας, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό σχετικά με την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο και εξέτασαν τις ευρύτερες εξελίξεις σχετικά με το ζήτημα αυτό.

«Οι εξελίξεις για την Κύπρο θα προέλθουν από την Κύπρο. Εγώ ανέλυσα στον Πρόεδρο το τι έγινε στο Eurogroup. Περιμένουμε τις αποφάσεις από την Κύπρο, όμως», σημείωσε ο κ.Στουρνάρας. Σε ότι αφορά στις τρεις κυπριακές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι οι διεργασίες συνεχίζονται σχετικά με το ζήτημα αυτό.

Όπως είχε σημειώσει το Σάββατο ο κ. Στουρνάρας, «από την απόφαση του Eurogroup σχετικά με την Κύπρο εξαιρούνται ρητώς οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και διασφαλίζεται απολύτως η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ