Τσίπρας: «Aποτέλεσμα εκδικητικής μανίας της Γερμανίας προς την Κύπρο η απόφαση» - iefimerida.gr

Τσίπρας: «Aποτέλεσμα εκδικητικής μανίας της Γερμανίας προς την Κύπρο η απόφαση»

Τσίπρας: «Aποτέλεσμα εκδικητικής μανίας της Γερμανίας προς την Κύπρο η απόφαση»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρές δηλώσεις εναντίον της απόφασης του Eurogroup για την Κύπρο έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας «εγκληματική» την απόφαση και κάνοντας λόγο για «εκδικητική μανία της Γερμανίας ενάντια στον κυπριακό λαό».

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η απόφαση αυτή «συνιστά αποτέλεσμα εκδικητικής μανίας της γερμανικής ηγεσίας απέναντι στον κυπριακό λαό» και πρόσθεσε ότι «το κούρεμα καταθέσεων είναι ανεπίτρεπτο, απειλεί τη σταθερότητα της Ευρώπης και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφαρμοστεί για την Κύπρο, ούτε βέβαια να αποτελέσει δεδικασμένο για άλλες περιπτώσεις».

Παράλληλα, αιχμές ρίχνει και στον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι «πρέπει όλοι μαζί να υψώσουμε μια δημοκρατική ασπίδα προστασίας των λαών από την εγκληματική στρατηγική της κ. Μέρκελ. Ο κ. Σαμαράς οφείλει τώρα και χωρίς μισόλογα να εξηγήσει αν έχει και ο ίδιος συμφωνήσει στο έγκλημα».

Τέλος ο κ. Τσίπρας δηλώνει ότι «στον αντίποδα αυτής της εγκληματικής απόφασης, πρέπει άμεσα να διοργανωθεί ειδική διάσκεψη για τα χρέη των ευρωπαϊκών χωρών που θα δώσει λύση στα πρότυπα της διάσκεψης του Λονδίνου το 1953, που διέγραψε το 60 τοις εκατό των γερμανικών χρεών» και προσθέτει ότι «η Ευρώπη πρέπει να αποδείξει ότι έχει ιστορική μνήμη και η Γερμανία συναίσθηση των ιστορικών ευθυνών που αναλαμβάνει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ