«Ευρύτερο ενδιαφέρον» για την αγορά των εν Ελλάδι κυπριακών τραπεζών - iefimerida.gr

«Ευρύτερο ενδιαφέρον» για την αγορά των εν Ελλάδι κυπριακών τραπεζών

«Ευρύτερο ενδιαφέρον» για την αγορά των εν Ελλάδι κυπριακών τραπεζών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα δεδομένα σχετικά με το μέλλον των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα αξιολογεί η Εκτελεστική Επιτροπή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας υπό την προεδρία της διευθύνουσας συμβούλου Αναστασίας Σακελλαρίου.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά τη δυστοκία της κυπριακής Βουλής να αποδεχθεί το σχέδιο φορολόγησης των καταθέσεων στην Κύπρο αλλά και την υιοθέτηση του σχεδίου βοήθειας το οποίο προβλέπει την απορρόφηση των κυπριακών τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα, εξετάστηκε και το Σάββατο σε ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου.

Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, για την απόκτηση του ενεργητικού και του παθητικού των εν Ελλάδι τριών κυπριακών τραπεζών υπάρχει «ευρύτερο ενδιαφέρον». Το ενδιαφέρον αυτό αξιολογείται από την Εκτελεστική Επιτροπή του ΤΧΣ, στην οποία μετέχουν επίσης οι Μάριος Κολλιόπουλος (αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος) και Αναστάσιος Γάγαλης.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι η απορρόφησή τους θα έπρεπε να έχει ανακοινωθεί μέχρι το βράδυ της Δευτέρας. Ωστόσο μετά τη μετάθεση χρονικά της ψηφοφορίας από την Κυπριακή Βουλή του Σχεδίου Απόφασης της Ε.Ε για το βράδυ της Δευτέρας, η κατάσταση περιπλέκεται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ