Καινούρια οικολογική καταστροφή στο Τέξας - iefimerida.gr

Καινούρια οικολογική καταστροφή στο Τέξας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εταιρεία Exxon δήλωσε σε περιβαλλοντικούς νομοθέτες ότι υπήρχε διαρροή στο εργοστάσιο της στο Χιούστον, που διήρκησε 8 εβδομάδες και απελευθερωθήκαν εκατοντάδες τόνοι προπυλενίου στην ατμόσφαιρα.

Οι υπεύθυνοι της Exxon δήλωσαν στην αρμόδια υπηρεσία ότι ανακάλυψαν έναν αγωγό που είχε διαρροή σε μια από τις χημικές εγκαταστάσεις στο πολυεπίπεδο συγκρότημα της εταιρείας στο Μπέιταουν. Η διαρροή απομονώθηκε μέσα σε μισή ώρα αλλά οι υπεύθυνοι της Exxon φοβούνται μήπως η διαρροή είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, περίπου στα μέσα Απριλίου.

Το προπυλένιο είναι ένα συστατικό του όζοντος που υπάρχει σε επίπεδο εδάφους. Η Exxon, όπως και όλες οι εταιρείες απαγορεύεται να εκπέμπουν προπυλένιο ακόμα και σε ελάχιστα επίπεδα.

Η Exxon δήλωσε ότι δεν πρόκειται να σχολιάσει περαιτέρω το θέμα και πως ότι έχει να δηλώσει θα το καταθέσει μόνο στην επιτροπή περιβαλλοντικής ποιότητας του Τέξας, που έχει αναλάβει να ερευνήσει την υπόθεση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καταστροφή Τέξας Exxon προπυλένιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ