Στο μνημόσυνο για τους νεκρούς του ολοκαυτώματος ο Αντώνης Σαμαράς - iefimerida.gr

Στο μνημόσυνο για τους νεκρούς του ολοκαυτώματος ο Αντώνης Σαμαράς

Στο μνημόσυνο για τους νεκρούς του ολοκαυτώματος ο Αντώνης Σαμαράς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο μνημόσυνο που τελείται για τους νεκρούς του ολοκαυτώματος, στη συναγωγή Μοναστηριωτών στην Θεσσαλονίκη, βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Εκεί, σύμφωνα με το thesstoday.gr, συνάντησε σημαντικές προσωπικότητες του παγκόσμιου εβραϊσμού, όπως ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου Ρόναλντ Λάουντερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συμβουλίου Μοζέ Κάντορ.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, κατά την οποία άγνωστος πέταξε αυγά χωρίς να έχουν διευκρινιστεί οι λόγοι, θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης το ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων 70 και πλέον εβραϊκών οργανισμών από διάφορες χώρες.

Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά

«Θα εξακολουθήσουμε, όπως και στο παρελθόν, με νομοθετικά μέτρα όποτε χρειάζεται, να δείχνουμε μηδενική ανοχή στα κρούσματα βίας και ρατσισμού», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στη Συναγωγή Μοναστηριωτών της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε η δέηση στη μνήμη των 50.000 Ελλήνων Εβραίων της Θεσσαλονίκης, που εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 χρόνων από την αναχώρηση του πρώτου τρένου για το κολαστήριο του Άουσβιτς.

«Τα φαινόμενα του ρατσισμού και του νεοναζισμού εμφανίζονται και πάλι στην Ευρώπη λόγω και της κρίσης», είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε: «Τώρα, το μέτωπο κατά του νεοναζισμού είναι πιο απαραίτητο από κάθε άλλη φορά, τώρα, το μέτωπο κατά του αντισημιτισμού είναι πιο επιτακτικό, τώρα είναι, που δεν πρέπει να αφήσουμε την απάθεια, τον εφησυχασμό να διαβρώσουν τα κράτη, τους λαούς της Ευρώπης. Σας βεβαιώνω ότι στην Ελλάδα δεν θα αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ