Πολιτικό θρίλερ δίχως τέλος στην Κύπρο - Αναβάλλεται η ψηφοφορία στη Βουλή - iefimerida.gr

Πολιτικό θρίλερ δίχως τέλος στην Κύπρο - Αναβάλλεται η ψηφοφορία στη Βουλή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα πρωτοφανές πολιτικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα στην Κύπρο. Στις 10 και μισή ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο και σύμφωνα με πληροφορίες, πήρε απόφαση αναβολής της συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 4 και μισή το απόγευμα.

Στη συνεδρίαση θα εγκρίνονταν ή όχι στο σύνολό του το πρόγραμμα διάσωσης της κυπριακής οικονομίας, όπως αποφασίστηκε στο Εurogroup της Παρασκευής.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Ο περί τέλους των καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα νόμος του 2013» που προβλέπει την επιβολή τέλους 6,75% για καταθέσεις κάτω των εκατό χιλιάδων ευρώ και 9,99% για καταθέσεις που υπερβαίνουν το ποσόν αυτό, θα τεθεί και πάλι στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου αύριο στις 8 και μισή το πρωί και θα καθοριστεί εάν θα πάει προς ψήφιση στην Βουλή

Παράλληλα είναι σχεδόν δεδομένο ότι την Τρίτη 19 Μαρτίου οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μείνουν κλειστές οι τράπεζες και στις 20 και στις 21 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυπριακή πλευρά επεξεργάζεται ένα δεύτερο σενάριο διάσωσης το οποίο και θα παρουσιάσει στους Ευρωπαίους χωρίς να έχει γίνει γνωστό, τι θα περιλαμβάνει.

Το διάγγελμα του Νίκου Αναστασιάδη το οποίο ήταν προγραμματισμένο για σήμερα βρίσκεται στον αέρα ενώ στις 4 αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής, χωρίς όμως να είναι γνωστό αν θα γίνει ψηφοφορία. Φαίνεται ότι επιχειρείται προσπάθεια να κερδηθεί χρόνος, δεδομένου ότι τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ που στηρίζουν την κυβέρνηση υπολείπονται μιας ψήφου για να περάσουν τα νομοσχέδια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ