Έτσι, όπως έπρεπε…. - iefimerida.gr

Έτσι, όπως έπρεπε….

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ντάλας και ο Ντίρκ Νοβίτσκι πανηγυρίζουν το πρώτο τους πρωτάθλημα, καθώς επικράτησαν του Μαϊάμι μέσα στο «American Airlines Arena» στον έκτο τελικό του NBA με σκορ 105-95.

Η ομάδα του Ντάλας πήρε ένα πανάξιο πρωτάθλημα κερδίζοντας τους Μαϊάμι Χιτ μέσα στο Μαϊάμι . Ο Ντίρκ Νοβίτσκι και ο Τζέισον Κίντ μαζί με το «δικό μας» παιδί, Πέντζα Στογιάκοβιτς κατάφεραν να σηκώσουν την πρώτη κούπα πρωταθλητή στην πολύχρονη καριέρα τους.

Οι «Big Three» του Μαϊάμι, δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν το έργο τους. Μπορεί να τα καταφέρουν του χρόνου, εξάλλου η ποιότητα των παικτών που έχουν επιτρέπουν αυτά τα σχέδια, αλλά φέτος ήταν η χρονιά των Μάβερικς. Φέτος έπρεπε να το πάρει η καλύτερη ομάδα και το πήρε. Οι Ντάλας Μάβερικς σε όλη την διάρκεια της χρονιάς, μπορεί να μην έθελξαν με την παρουσία τους, αλλά έδειξαν ότι έχουν μια σοβαρή ομάδα με αδιαμφισβήτητους ηγέτες.

Ο Τζέισον Κίντ γνωρίζοντας ότι αυτή ίσως να ήταν η τελευταία χρονιά που θα μπορούσε να διεκδικήσει σοβαρά το δαχτυλίδι του πρωταθλητή, έκανε τα πάντα στο γήπεδο. Μπορεί στον τελευταίο τελικό να μην έκανε ένα ακόμα ντριπλ-νταμπλ όπως έκανε συνήθως όλη την χρονιά, αλλά προσέθεσε 9 πόντους και 8 ασίστ στον τελικό. Ο Ντίρκ Νοβίτσκι, έπαιξε και σε αυτόν τον τελικό σαν να μην υπάρχει αύριο με 21 πόντους και 11 ριμπάουντ οδήγησε τους Μάβερικς στην κορυφή του «μαγικού κόσμου». Είχε βέβαια άξιους συμπαραστάτες τους Μπαρέα και Τέρι οι οποίοι «σκότωσαν» τους Μαϊάμι στους προηγούμενους δύο τελικούς.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν κατάφερε να κάνει τίποτα στην σειρά των τελικών και είναι ο πρώτος μεγάλος σταρ στην ιστορία των τελικών που κατάφερε και είχε τέτοια κάθετη πτώση στην απόδοσή του. Ο Κρίς Μπός ήταν ο ίδιος Μπος που βλέπαμε όλη την χρονιά, με εξαίρεση την σειρά των τελικών της περιφέρειας με τους Μπούλς, άχρωμος και άοσμος, δεν μπόρεσε ποτέ να μπει στην διαδικασία ότι φέτος διεκδικεί πρωτάθλημα και ότι οι Χιτ δεν έχουν καμία σχέση με τους μικρομεσαίους Ράπτορς. Μόνο ο Ουέιντ είχε συναίσθηση της αποστολής του και αυτό φάνηκε στην υπερπροσπάθεια που έκανε στον πέμπτο τελικό που έπαιζε τραυματίας από την πρώτη περίοδο.

Απέναντι όμως σε Νοβίτσκι, Κίντ, Μπαρέα και Τέρι δεν μπορείς να διεκδικήσεις το δαχτυλίδι του πρωταθλητή μόνο με τον «Flash». Ο Λεμπρόν Τζέιμς έμεινε για 8η χρονιά χωρίς τίτλο και ήδη πολλοί έχουν αρχίσει να αμφιβάλλουν κατά πόσο αυτός ο μεγάλος παίκτης μπορεί να είναι ηγέτης σε μια ομάδα μεγαλύτερη από τους συμπαθείς Καβαλίερς.

Το πρόβλημα είναι ότι οι Μαϊάμι Χιτ, έκαναν μια μοναδική υπερπροσπάθεια φέτος και όμως δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον τίτλο. Προσπάθησαν να φτιάξουν μια ομάδα αντίστοιχη με τους Σέλτικς του 2008, όμως η διαφορά τελικά ήταν στα πρόσωπα. Εκεί που οι Σέλτικς είχαν τους Ρέι Άλεν, Πολ Πίρς, Κέβιν Γκαρνέτ και Ραζόν Ρόντο, οι Χιτ είχαν τους Μπός, Ουέιντ και Λεμπρόν Τζέιμς. Στους Σέλτικς κανείς δεν έπαιζε για τον εαυτό του, και οι ρολίστες που υπήρχαν στην ομάδα ήταν έτοιμοι να προσφέρουν οποιαδήποτε στιγμή. Οι Χιτ γέμισαν το ρόστερ με αμφιβόλου ποιότητος παίκτες, οι οποίοι δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στην κρίσιμη σειρά των τελικών.

Όταν ο Νοβίτσκι ετοιμαζόταν για τον τελικό οι Ουέιντ και Λεμπρόν προτιμούσαν να τον κοροϊδεύουν και να γελάνε ειρωνικά για τον βήχα του. Τελικά ο γερμανός ήταν αυτός που τους έκοψε τον βήχα, γέλασε τελευταίος και φόρεσε το πολύτιμο δαχτυλίδι...

Τα δωδεκάλεπτα: 27-32, 51-53, 72-81, 95-105



Μαϊάμι Χιτ (Σποέλστρα): Τσάλμερς 18 (3/5 2π., 2/7 3π., 7 ασίστ), Γουέιντ 17 (6/12 2π. 8 ριμπ., 6 ασίστ, 5 λ.), Τζέιμς 21 (7/10 2π., 2/5 3π., 4 ριμπ., 6 ασίστ, 6λ.), Μπος 19 (7/9 2π., 8 ριμπ.), Άντονι, Χάουζ 9 (3/6 3π.), Μπίμπι, Τζόουνς, Χάσλεμ 11 (4/9 2π., 9 ριμπ.), Χάουαρντ, Μίλερ, Πίτμαν, Ιλγκάουσκας, Μαγκλόιρ, Νταμπίερ.

Ντάλας Μάβερικς (Καρλάιλ): Κιντ 9 (8 ασίστ), Μπαρέα 15 (6/9 2π., 5 ασίστ), Μάριον 12 (4/10 2π., 8 ριμπ.), Νοβίτσκι 21 (8/20 2π., 1/7 3π., 11 ριμπ.), Τσάντλερ 5 (8 ριμπ.), Μπομπουά, Τζόουνς, Τέρι 27 (8/9 2π., 3/7 3π.), Στίβενσον 9 (3/5 3π.), Μπρούερ, Μπάτλερ, Κάρντιναλ 3 (1/1 3π.), Στογιάκοβιτς, Χέιγουντ, Μαϊνμί 4 (2/3 2π.).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ