Να γιατί οι Έλληνες αρχιτέκτονες χαίρουν παγκόσμιας αναγνώρισης [εικόνες] - iefimerida.gr

Να γιατί οι Έλληνες αρχιτέκτονες χαίρουν παγκόσμιας αναγνώρισης [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ότι οι Έλληνες αρχιτέκτονες γενικώς διακρίνονται για την υψηλών στάνταρντς αισθητική τους (ok, όχι όλοι, αλλά αρκετοί από αυτούς), η οποία δεν συνάδει καθόλου με την αρχιτεκτονική φρίκη των ελληνικών αστεακών τοπίων, ούτε με τα επιπέδου «τούρτας» και «Δυναστείας» γούστα των συμπατριωτών τους, αυτό είναι γνωστό και μπορούν να το επαληθεύσουν οι ξένοι συνάδελφοί τους.

Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι αρχιτεκτονικές σχολές της ημεδαπής χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης των ευρωπαϊκών και αμερικανικών αντίστοιχων πανεπιστημιακών σχολών.

Το προκείμενο δείγμα, το οποίο δημοσιεύτηκε σε ένα από τα σημαντικότερα sites για το design σε όλες τις εκδοχές του, αποτελεί σχεδιαστικό επίτευγμα των Τηλέμαχου Ανδριανόπουλου, Κώστα Μαύρου και Θάνου Μπαμπανέλου.

Πρόκειται για γωνιώδες κτίσμα εξοχικής κατοικίας στην Αττική (αρχιτεκτονικό γραφείο Tense Architecture Network), το μισό τσιμεντένιο σώμα του οποίου είναι «θαμμένο» κάτω από το έδαφος.

Στόχος του σχεδίου, σύμφωνα με τους εμπνευστές του, ήταν η απόλυτη σύντηξη και συναρμογή της οικίας με την επιμήκη τοποθεσία του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ