Λοβέρδος - Αηδόνης: Δεν πάμε στο ΠΑΣΟΚ, δεν επιστρέφουμε στην ακινησία - iefimerida.gr

Λοβέρδος - Αηδόνης: Δεν πάμε στο ΠΑΣΟΚ, δεν επιστρέφουμε στην ακινησία

Λοβέρδος-Αηδόνης: Δεν πάμε στο ΠΑΣΟΚ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τη φράση «επιστροφές στην ακινησία δεν μπορεί να υπάρξουν», ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά πως δεν θα επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ανακοίνωσε πως η πορεία προς την ίδρυση ενός νέου κόμματος είναι χωρίς επιστροφή, αφού στις 15 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η συνδιάσκεψη της ΡΙΚΣΣΥ.

Παράλληλα ο κ.Λοβέρδος παρουσίασε τις προτάσεις της ΡΙΚΣΣΥ για ενίσχυση των επιχειρήσεων έτσι ώστε να μην διευρυνθεί η ύφεση και η κρίση στην αγορά . Μαζί του οι Χρήστος Αηδόνης, ανεξάρτητος βουλευτής, Δημήτρης Καρέλας και Δημήτρης Γίτσας.

Λοβέρδος: Με τον κ. Αηδόνη ετοιμάσαμε δέσμη μέτρων ώστε χωρίς δαπάνες να διατηρηθεί όρθιο το σύνολο των επιχειρήσεων. Ακούσαμε μεγάλα γραφεία λογιστικά, επιμελητήρια, κατεστραμμένες επιχειρήσεις στον τομέα μεταποίησης και τουρισμού και η συνισταμένη των προτάσεων μας είναι μέτρα που δεν χρειάζονται χρήματα, αλλά διασώζουν επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση δεν δρα, αλλά εξαντλεί την εμπιστοσύνη του λαού και αποτελεί τροχοπέδη, από εκεί που στην αρχή αποτελούσαν ελπίδα τα τρία κόμματα.

Η κυβέρνηση κατέβασε τα μολύβια. Υπάρχει κεντρικό διευθυντήριο που την αντικατέστησε το διευθυντήριο των πολιτικών αρχηγών. Απέναντι σε αυτό, δυο μέλη του κοινοβουλίου μαζί με 40 άλλους ανθρώπους δουλέψαμε πάνω σε αυτά τα θέματα για την ανάπτυξη.

Αηδόνης: Χρειάζεται άμεση δράση έτσι ώστε η οικονομία να ξεπεράσει τα προβλήματά της. Χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ, ένας οδικός χάρτης ανάπτυξης αλλά η κυβέρνηση δεν έχει τη διάθεση να τα κάνει. Είναι πρώτη φορά που κυβέρνηση απαξιώνει το ελληνικό κοινοβούλιο ακυρώνοντας τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Παραμύθια της Χαλιμάς αυτοί που κάθονται στα γραφεία και σχεδιάζουν. Πού είναι κ. Σαμαρά οι προτάσεις του Ζαππείου για ισοδύναμα μέτρα;.

Δημοσιογράφος: Θα επιστρέψετε στο ΠΑΣΟΚ;

Αηδόνης: Δεν είναι εποχή για ανέκδοτα. Δεν μας αφορά το θέμα της επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ. Εγώ συγκρούστηκα με το παρελθόν, δεν μπορούσα την ανημποριά.

Λοβέρδος: Επιστροφές στην ακινησία δεν μπορεί να υπάρξουν

Δημοσιογράφος: Υπάρχει ημερομηνία λήξης στην εμπιστοσύνη σας προς την κυβέρνηση; Δράση, ΡΙΚΣΣΥ και δυναμική Ελλάδα θα πάτε μαζί;

Λοβέρδος: Συμμετέχουμε σε διάλογο κεντροαριστεράς και καταργούμε τις ταμπέλες. Στις 15 Απριλίου κάνουμε συνδιάσκεψη. Η πορεία στην ίδρυση ενός νέου κόμματος είναι χωρίς επιστροφή.

Η δική μας εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση εξαντλείται, θα περιμένουμε λίγο αλλά η κρίση είναι μπροστά.

Δημοσιογράφος: Σε ανασχηματισμό θα συμμετείχατε στην κυβέρνηση;

Λοβέρδος: Περιφρονήθηκε και δυσφημίστηκε από τους παπαγάλους της εξουσίας όταν είπαμε αρχικά να βοηθήσουμε. Στηρίζουμε στις δύσκολες στιγμές, αλλά αφού δυσφημίστηκε η συμμετοχή μας στα θέματα αυτά της κυβέρνησης, τώρα ας τα αντιμετωπίσουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ