Νίνα Κατσαντουριάν: Η γυναίκα που κάνει τα βιβλία να «μιλάνε» [εικόνες] - iefimerida.gr

Νίνα Κατσαντουριάν: Η γυναίκα που κάνει τα βιβλία να «μιλάνε» [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Νίνα Κατσαντουριάν είναι αρμένικης καταγωγής Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα από την Καλιφόρνια, η οποία έχει γίνει γνωστή από τα εννοιολογικά έργα της, τα οποία κατασκευάζει με διάφορα μέσα (φωτογραφία, βίντεο εγκαταστάσεις, ήχος, γλυπτική).

Η συγκεκριμένη σειρά από έργα της, με τίτλο «Sorted books» [«Ταξινομημένα βιβλία»], είναι αποτέλεσμα και μικρό μονάχα δείγμα ενός πολυετούς πρότζεκτ (το επεξεργάζεται εδώ και 20 χρόνια), το οποίο έχει να κάνει με την ταξινόμηση βιβλίων κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προκύπτουν από τους τίτλους τους «παιγνιώδεις», συνοπτικές και ενίοτε βαθυστόχαστες προτάσεις και φράσεις.

Μάλιστα, το εν λόγω έργο έγινε το ίδιο βιβλίο, το οποίο εξέδωσε ο οίκος Chronicle Books.

Το έναυσμα για το πρότζεκτ ήταν μία εμπειρία των φοιτητικών της χρόνων στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (Σαν Ντιέγκο), οπότε και είχε φιλοξενηθεί για μία εβδομάδα στο σπίτι των γονιών ενός συμφοιτητή της, σε μία κωμόπολη έξω από το Σαν Φρανσίσκο.

Αυτό που της κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν η τεράστια βιβλιοθήκη του σπιτιού την οποία περιεργαζόταν επί μέρες έως ότου διερωτήθηκε πώς θα ήταν αν ο τρόπος ταξινόμησης των βιβλίων και η συμπαράθεση των τίτλων τους ήταν τέτοιος που να επιτρέπει τη συγκρότηση μικρών προτάσεων και νοηματικών δικτύων...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ