Διαμαντούρος: Ολοκληρώθηκε ο κύκλος μου ως Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής - iefimerida.gr

Διαμαντούρος: Ολοκληρώθηκε ο κύκλος μου ως Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής

Διαμαντούρος: Ολοκληρώθηκε ο κύκλος μου ως Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με επιστολη του προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλς, o Νικηφόρος Διαμαντούρος έκανε γνωστή την πρόθεση του να παραιτηθεί από τη θέση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή. Η παραίτησή του θα ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου 2013.

«Ηρθε η στιγμή να κλείσω τον κύκλο της ενασχόλησής μου με την εξυπηρέτηση των πολιτών στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να επανέλθω στον πρότερο ρόλο μου του ακαδημαϊκού μελετητή της δημόσιας ζωής, καθώς και του ενεργού μέλους της κοινωνίας πολιτών», τόνισε ο κύριος Διαμαντούρος.

παράλληλα ευχαρίστησε τον κ. Σουλτς καθώς και τους προκατόχους του για την εμπιστοσύνη, την αυτοπεποίθηση και την ευρεία υποστήριξη που του παρείχε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και, ειδικότερα, η Επιτροπή Αναφορών του Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο του ρόλου του ως θεματοφύλακα της χρηστής διοίκησης, και στις προσπάθειές του για την προώθηση της υπευθυνότητας, της διαφάνειας, και μιας σταδιοδρομίας στην υπηρεσία της διοίκησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Διαμαντούρος κάλεσε, τέλος, τον Πρόεδρο να ξεκινήσει τη διαδικασία για την εκλογή του διαδόχου του, από τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ποιος είναι ο Νικηφόρος Διαμαντούρους

Ο κ. Διαμαντούρος γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου 1942 στην Αθήνα και μετά από μια μακρά καριέρα ως καθηγητής πολιτικών επιστημών στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα, έγινε ο πρώτος Συνήγορος του Πολίτη στην Ελλάδα το 1998. Τον Ιανουάριο του 2003, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον εξέλεξε στη θέση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή για να ανανεώσει την εντολή του, το 2005 και το 2010.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο κ. Διαμαντούρος ήταν ανάμεσα στα ονόματα που είχαν ακουστεί έντονα για την ανάληψη της πρωθυπουργίας τον Νοέμβριο του 2011, μετά την παραίτηση του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ