Χαμός στα ξένα μέσα για τον νέο Πάπα - Πώς υποδέχθηκαν την εκλογή του - iefimerida.gr

Χαμός στα ξένα μέσα για τον νέο Πάπα - Πώς υποδέχθηκαν την εκλογή του

Χαμός στα ξένα μέσα για τον νέο Πάπα -  Πώς υποδέχθηκαν την εκλογή του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο άσπρος καπνός υψώθηκε χθες πάνω από την Καπέλα Σιξτίνα κι αμέσως τα παγκόσμια μέσα πήραν φωτιά. Νέος Πάπας ανακηρύχθηκε ο Αργεντινός Χόρχε Μπεργκόλιο, ο οποίος διάλεξε το όνομα Φραγκίσκος ο Α', ενώ τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τον υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό.

Η περίπτωση Μπεργκόλιο είναι ξεχωριστή, αφού πέρα από το γεγονός ότι είναι ο πρώτος Πάπας που κατάγεται από την Νότια Αμερική, πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ταπεινό και συντηρητικό άνθρωπο, γεγονός που δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης.

Η ιταλική Corriere della Sera έχει τίτλο «Ιδού ο Πάπας Φραγκίσκος: είναι ο Αργεντίνος Μπεργκόλιο. Μια γεωπολιτική επιλογή» ενώ στο άρθρο αναφέρεται εκτενώς στον πρώτο λόγο που έβγαλε ως Πάπας και την πολυσυζητημένη φράση του «έρχομαι από την άκρη του κόσμου».

Η βρετανική Guardian έχει κεντρικό άρθρο «Πάπας Φραγκίσκος: Ο Αργεντινός καρδινάλιος Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο ανακηρύχθηκε νέος Ποντίφικας», ενώ στο άρθρο αναφέρει ότι ο καρδινάλιος από το Μπουένος Aϊρες θα είναι ο πρώτος Ιησουίτης και Λατινοαμερικάνος Πάπας.

Το CNN έχει τίτλο «ο Πάπας Φραγκίσκος σπάει την παράδοση» και μέσα στο άρθρο αναφέρει ότι είναι ο πρώτος μη Ευρωπαίος καρδινάλιος που ανακηρύχθηκε Πάπας.

Η γερμανική Bild έχει τίτλο «Ένας Αργεντίνος έγινε Πάπας: Το νέο χέρι του Θεού» και το άρθρο αναφέρει ότι όλος ο κόσμος έχει υψηλές προσδοκίες για τον καινούριο Πάπα.

Η ιταλική La Repubblica έχει τίτλο «ο Πάπας Φραγκίσκος θα γίνει ποντίφικας στις 19 Μαρτίου» και στο άρθρο αναφέρει ότι θα ενθρονιστεί σε 5 μέρες και θα είναι ο πρώτος Λατινοαμερικάνος επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ