Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ζητούν από τον Αθανασίου την απομάκρυνση του συμβούλου που «εκθείαζε» το ναζισμό - iefimerida.gr

Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ζητούν από τον Αθανασίου την απομάκρυνση του συμβούλου που «εκθείαζε» το ναζισμό

Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ζητάει από τον Αθανασίου την απομάκρυνση του συμβού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του συμβούλου του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου, Ιωάννη Κωτούλα, τον οποίο η εφημερίδα «Αυγή» κατηγόρησε προ ημερών ως υμνητή του ναζισμού. Μετά την επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ, Ιπποκράτους και Αγ. Κωνσταντίνου καλούν τον κ. Αθανασίου να πάρει θέση.

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ζητάει από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών είτε να βγάλει ανακοίνωση διάψευσης για τα εν λόγω δημοσιεύματα ή να απομακρύνει αμέσως τον κ. Κωτούλα.

Η Ιπποκράτους τονίζει ότι δεν πρέπει να δίνεται καμίας μορφής άλλοθι στη νεοναζιστική ρητορική, ιδιαίτερα από στελέχη κομμάτων που ανήκουν στο συνταγματικό τόξο και κατέχουν ευαίσθητες θέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κωτούλας είναι σύμβουλος του Χαράλαμπου Αθανασίου για θέματα ιθαγένειας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις απόψεις του συμβούλου του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Αθανασίου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Παρακολουθούμε με ανησυχία τις καταγγελίες για τις απόψεις του συμβούλου του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Αθανασίου.

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε δεν επιτρέπεται να υπάρχει καμία σκιά και να δίνεται οποιασδήποτε μορφής άλλοθι στη νεοναζιστική ρητορική και βία από στελέχη κομμάτων που ανήκουν στο συνταγματικό τόξο ειδικά όταν αυτά βρίσκονται σε ευαίσθητες κυβερνητικές θέσεις.

Η καταδίκη του ναζισμού και του νεοναζισμού πρέπει να είναι ομόθυμη και χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.

Ο κ. Αθανασίου οφείλει είτε να βγάλει αμέσως ανακοίνωση διάψευσης είτε να απομακρύνει αμέσως το συνεργάτη του».

Απομάκρυνση ζητάει και η ΔΗΜΑΡ

Λίγη ώρα αργότερα και η Δημοκρατική Αριστερά με ανακοίνωσή της ζητάει από τον κ. Αθανασίου να πάρει θέση και να απομακρύνει τον συνεργάτη του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στα ζητήματα δημοκρατίας και στην καταδίκη του ναζισμού και του φασισμού δεν χωρούν σκιές και μισόλογα. Καλούμε τον αναπληρωτή υπουργό κ. Αθανασίου να πάρει θέση για τις απόψεις του συνεργάτη του. Ναζιστικές αντιλήψεις δεν χωρούν και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Το καλύτερο που έχει να κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είναι να διώξει το συνεργάτη του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ