Γιατί αναβλήθηκε η χθεσινή συνάντηση Σαμαρά - Τρόικα και γιατί θα γίνει σήμερα - iefimerida.gr

Γιατί αναβλήθηκε η χθεσινή συνάντηση Σαμαρά - Τρόικα και γιατί θα γίνει σήμερα

Γιατί αναβλήθηκε η χθεσινή συνάντηση Σαμαρά-Τρόικα και γιατί θα γίνει σήμερα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μεγάλη προσοχή παρακολουθούν στο ΠΑΣΟΚ τις απαιτήσεις της Τρόικα και το παρασκήνιο που έχει αναπτυχθεί για τη συνάντηση των εκπροσώπων της με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σήμερα το απόγευμα.

Στελέχη της Ιπποκράτους που παρακολουθούν στενά τις επαφές και τις συζητήσεις των εκπροσώπων της Τρόικα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, έλεγαν πως η αναβολή της χθεσινής συνάντησης με τον πρωθυπουργό έγινε γιατί προφανώς ο κ. Σαμαράς ήθελε πρώτα να έχει βρεθεί λύση για όλα τα θέματα. Αν τυχόν κάποιο θέμα έμενε ανοικτό, πιθανότατα θα το έβρισκε μπροστά του στη Σύνοδο Κορυφής.

Οπως λένε αυτοί που είναι σε θέση να γνωρίζουν πώς λειτουργούν παρόμοιες συναντήσεις, η Τρόικα βλέπει ότι δεν προχωρούν ορισμένα θέματα στα οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση .

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα θέματα που παραμένουν ανοικτά είναι η διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, θέμα για το οποίο παρά το ότι έχει ληφθεί σχετική απόφαση, δεν έχει προχωρήσει από τον αρμόδιο υπουργό που σε κάθε ευκαιρία επισημαίνει ότι δεν πρόκειται για απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο, αλλά για αξιολόγηση και πρόγραμμα κινητικότητας στο οποίο θα ενταχθούν όλοι οι υπάλληλοι.

Εφόσον υπάρχει ανοικτό ένα τέτοιο θέμα, τότε προφανώς ο κ. Σαμαράς δεν ήθελε να το είχε μπροστά του στη συνάντηση με την Τρόικα και πολύ περισσότερο σε κάποιο τραπέζι στη Σύνοδο Κορυφής που να του έλεγαν μεταξύ άλλων γιατί δεν εφαρμόζονται οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί.

Σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η συνάντηση του πρωθυπουργού με την Τρόικα θα γίνει σήμερα επειδή ο κ. Σαμαράς έκλεισε το θέμα και έτσι μετά τους τροϊκανούς θα μπορέσει να ταξιδέψει άνετα και άφοβα στις Βρυξέλλες χωρίς να βρεθεί μπροστά σε εκπλήξεις που ο ίδιος δεν θα ήθελε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ