Παναγιωτόπουλος (MEGA): Ο Ακης δεν απειλείται με ισόβια, το αδίκημα έχει παραγραφεί - iefimerida.gr

Παναγιωτόπουλος (MEGA): Ο Ακης δεν απειλείται με ισόβια, το αδίκημα έχει παραγραφεί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκανδαλώδες θεωρεί ο δημοσιογράφος Χρήστος Παναγιωτόπουλος και διευθυντής ειδήσεων του Μega το γεγονός ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος δεν θα δικαστεί με ισόβια, παρότι πήρε μίζες 100 εκατ. ευρώ, γιατί το αδίκημα έχει παραγραφεί!

Γράφει ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος στο σάιτ aixmi.gr:

Συνταρακτικά είναι τα στοιχεία του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για τη συμμορία που είχε συστήσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ήδη από τις αρχές του 1998, η οποία πήρε μίζες περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Οι δικαστές έμειναν πολλές φορές άφωνοι στη διάρκεια των ανακρίσεων, ανακαλύπτοντας το εξαιρετικά πολύπλοκο δίκτυο που είχε στήσει ο Άκης, μέσω δεκάδων οφ σορ εταιρειών, για να κρύψει τον δρόμο του «μαύρου χρήματος».

Ο στενότερος συνεργάτης του Γιάννης Σμπώκος πρέπει να πήρε 40 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία οι δικαστές εκτιμούν πως πρέπει να διπλασίασε κατά τη διαχείρισή τους.

Παρόλα αυτά ο Τσοχατζόπουλος δεν απειλείται με ισόβια, διότι το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας έχει παραγραφεί με τον περιβόητο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Η ποινή του, εφόσον καταδικαστεί, θα κυμανθεί μεταξύ 10 και 20 χρόνων με βάση την κατηγορία περί ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος.

Έτσι, θα υπάρχει το τουλάχιστον παράδοξο ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος να έχει καταδικαστεί σε ισόβια, έχοντας πρωταγωνιστήσει σε φαγοπότι 17 εκατομμυρίων ευρώ, και ο Άκης να φυλακιστεί για λίγα χρόνια κι ας έχει αρπάξει πέντε φορές παραπάνω.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ