Πέντε οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης στο Παγκράτι - Φόβοι για εντυπωσιακό χτύπημα - iefimerida.gr

Πέντε οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης στο Παγκράτι - Φόβοι για εντυπωσιακό χτύπημα

Πέντε οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης στο Παγκράτι -Φόβοι για εντυπωσιακό χτ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο ήταν οι δράστες που τοποθέτησαν τη βόμβα στην εταιρεία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι και τρεις φαίνεται πως είχαν περιφερειακό – υποστηρικτικό ρόλο υποστηρίζουν στην ΕΛ.ΑΣ. για το χτύπημα που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής. Μάλιστα οι τελευταίες εκτιμήσεις κάνουν λόγο πως πρόκειται για τους βομβιστές με τα σακίδια.

Οι φυσικοί αυτουργοί φαίνεται πως έφτασαν έξω από τα γραφεία της εταιρείας με μοτοσυκλέτα, ο συνεπιβάτης με γρήγορες κινήσεις κατέβηκε και τοποθέτησε τη βόμβα με τα μασούρια ζελατινοδυναμίτιδας βάρους περίπου 500 γραμμαρίων και άναψε το βραδύκαυστο φιτίλι.

Οι τρεις συνεργοί τους φαίνεται να έμειναν εκεί σε απόσταση ασφαλείας προκειμένου να αποτρέψουν το ενδεχόμενο «παράπλευρης» απώλειας.

Φόβοι για εντυπωσιακό χτύπημα

Εντονοι φόβοι εκφράζουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για κλιμάκωση των επιθέσεων με την οργάνωση εντυπωσιακού πλήγματος μετά την προχθεσινή τρομοκρατική επίθεση εκδίκησης σε εταιρεία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι. Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» οι δράστες επέστρεψαν έπειτα από 28 μήνες στην ίδια εταιρεία, που την 1η Νοεμβρίου του 2010 χάρη στην παρατηρητικότητα μιας υπαλλήλου οι αρχές έφτασαν στα ίχνη δύο μελών της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς του Γεράσιμου Τσάκαλου και του Παναγιώτη Αργυρού.

Μάλιστα στην προκήρυξη της οργάνωσης αναφερόταν τότε: «Η πράξη της συγκεκριμένης υπαλλήλου βρίσκεται εκτεθειμένη στην κοινή λογική και να είναι σίγουρη πως το όνομά της δεν θα λησμονηθεί εύκολα από το νέο αντάρτικο πόλης».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ