Ετσι θα εκλεγεί ο νέος Πάπας - Λεπτομερώς η διαδικασία [βίντεο] - iefimerida.gr

Ετσι θα εκλεγεί ο νέος Πάπας - Λεπτομερώς η διαδικασία [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα βίντεο με γραφικά που περιγράφει λεπτομερώς τη διαδικασία που θα ακολουθήσει την Τρίτη το Κονκλάβιο για την εκλογή του νέου Πάπα κατασκεύασε το BBC.

Η διαδικασία εκλογής Πάπα διέπεται από νόμους που παραμένουν ίδιοι εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Στο Κονκλάβιο που θα συγκληθεί την Τρίτη θα συμμετάσχουν 115 Καρδινάλιοι οι οποίοι θα κληθούν να γράψουν στο χαρτί στο οποίο αναγράφεται ήδη το «Eligo in Summum Pontificem», δηλαδή «Εκλέγω για Ποντίφικα», το όνομα του υποψηφίου που επιλέγουν.

Στη συνέχεια θα διπλώσουν το χαρτί και θα το αφήσουν πάνω σε ένα δίσκο που θα έχει τοποθετηθεί σε ένα μικρό τραπέζι.

Στη συνέχεια θα συλλεχθούν οι ψήφοι και θα καταμετρηθούν. Για να εκλεγεί ο νέος Πάπας χρειάζεται να συμφωνήσουν 77 Καρδινάλιοι. Αν εκλέξουν Πάπα, άσπρος καπνός θα βγει από την καμινάδα, ώστε να ενημερωθεί το πλήθος που είναι συγκεντρωμένο στην πλατεία.

Στην περίπτωση, που δεν συμφωνήσουν, θα οδηγηθούν και σε άλλη ψηφοφορία. Από την καμινάδα, σε αυτήν την περίπτωση, θα βγει μαύρος καπνός και θα αρχίσει ξανά η διαδικασία, η οποία θα επαναληφθεί όσες φορές χρειαστεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ