Χριστίνα Παπακωνσταντίνου: Η υπάλληλος των Βρυξελλών που έγινε γ.γ. στο υπουργείο Οικονομικών - iefimerida.gr

Χριστίνα Παπακωνσταντίνου: Η υπάλληλος των Βρυξελλών που έγινε γ.γ. στο υπουργείο Οικονομικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου έχει συμμετάσχει σε όλες τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις από την ημέρα που η Ελλάδα τέθηκε σε καθεστώς Μνημονίου.

Εγινε γνωστή την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε η λιποθυμία της μπροστά στον ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν όταν λιποθύμησε λόγω της έντασης στις διαπραγματεύσεις που κράτησαν πάνω από 10 ώρες στο υπουργείο Οικονομικών.

Η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου με απόφαση του Γιάννη Στουρνάρα αναλαμβάνει γενική γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών στη θέση του παραιτηθέντος Γιώργου Μέργου και παράλληλα διατηρεί τη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσιονομικής πολιτικής στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

«Μπαίνω στο Γενικό Λογιστήριο στις 8 το πρωί και βγαίνω τα μεσάνυχτα. Βλέπω τις κόρες μου μόνο το χάραμα, όταν ξυπνούν για το σχολείο. Ευτυχώς που ο μπαμπάς τους με στηρίζει» είχε αναφέρει η κ. Παπακωνσταντίνου στο Εθνος της Κυριακής.

Η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου διαθέτει εμπειρία στα χρηματοοικονομικά ζητήματα από την εποχή που υπηρετούσε στη μόνιμη ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες.

Αποτελεί επίσης πολύτιμη συνεργάτιδα του υφυπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Η κυρία Παπακωνσταντίνου συμμετέχει σε όλες τις συσκέψεις που προετοιμάζουν τις ελληνικές θέσεις αλλά και σε όλες τις συσκέψεις που γίνονται με την Τρόικα. Μαζί με τον Χρήστο Σταϊκούρα και τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών έχουν την ευθύνη να προτείνουν περικοπές στο Δημόσιο και να τις εφαρμόσουν. Το έργο είναι δύσκολο αν σκεφτεί κανείς ότι το ελληνικό κράτος έχει μεγάλη παράδοση στις παροχές αλλά δεν διαθέτει καμία τεχνογνωσία στις περικοπές !

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ