Ο επενδυτής - εμίρης και το νησί της ατέλειωτης γραφειοκρατίας... - iefimerida.gr

Ο επενδυτής - εμίρης και το νησί της ατέλειωτης γραφειοκρατίας...

Ο επενδυτής-εμίρης και το νησί της ατέλειωτης γραφειοκρατίας...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά πώς φαίνεται ο εμίρης Χαλίφα Αλ Θάνι, παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις έλαβε ότι μπορεί να χτίσει στο νησάκι Οξυά, τελικά θα χρειαστεί να βρεθεί αντιμέτωπος με το τέρας της ελληνικής γραφειοκρατίας, αλλά και τις αντιδράσεις κάποιων κατοίκων του Ιονίου.

Σύμφωνα μετην εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής», μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία μεταγραφή στο Υποθηκοφυλάκειο Ιθάκης, στο οποίο ανήκει διοικητικά το νησί, παρά το γεγονός ότι το deal θεωρείται σίγουρο.

Το προηγούμενο διάστημα, ο εμίρης είχε λάβει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι θα μπορεί να επενδύσει στο νησάκι Οξυά -μέσα σε ένα πλαίσιο εύλογων προϋποθέσεων- όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι τίτλοι ιδιοκτησίας, ενώ κάποιοι κάτοικοι αντιδρούν είτε θέτοντας ως εμπόδια ζητήματα οικολογικής φύσεως είτε πολιτικής, όπως το ξεπούλημα της δημόσιας γης.

Το σίγουρο είναι ότι αν δεν αλλάξει η υπάρχουσα νομοθεσία, τότε στην καλύτερη ο Χαλίφα Αλ Θάνι θα μπορεί να χτίσει ένα... ξύλινο περίπτερο 80 τ.μ. αντί να ενεργοποιήσει το πακέτο επενδύσεων πολλών εκατομμυρίων ευρώ που είχε κατά νου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ