Oταν ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ τραγουδάει τις Νύχτες της Μόσχας [βίντεο] - iefimerida.gr

Oταν ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ τραγουδάει τις Νύχτες της Μόσχας [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μιλώντας προ ημερών στο ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ενωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ αποχαιρέτησε τον Βρετανό ανταποκριτή στη Μόσχα τραγουδώντας του.

Οπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο που ανέβασε το BBC, μόλις τελείωσε η συνέντευξη, ο βετεράνος πολιτικός ρώτησε την ομήγυρη «γνωρίζει κανείς να παίζει πιάνο;» για να πάρει καταφατική απάντηση από τον ίδιο τον δημοσιογράφο Στιβ Ρόζενμπεργκ, ο οποίος έπαιξε τρία δημοφιλή ρωσικά τραγούδια για χάρη του Ρώσου ηγέτη.

«Εκατσα στο πιάνο κι έπαιξα το ''Οι Νύχτες της Μόσχας'', κι ο Γκορμπατσόφ άρχισε να τραγουδάει. Μετά του έπαιξα ακόμη δυο γνωστά ρώσικα τραγούδια, το ''Σκοτεινή είναι η Νύχτα'' και το ''Πρωινό με Ομίχλη'', για το οποίο είπε πως ήταν το αγαπημένο της εκλιπούσας συζύγου του, Ραΐσα», λέει ο Ρόζενμπεργκ. Ο Γκορμπατσόφ επισήμανε με νοσταλγία «Στη Ράισα άρεσε να με βλέπει να τραγουδάω».

Στο εξωτερικό είναι αρκετά δημοφιλής, όμως στα μάτια των περισσότερων Ρώσων, ο Γκορμπατσόφ θεωρείται ως ο πολιτικός που δεν κατάφερε να ελέγξει την κατάρρευση του σοβιετικού καθεστώτος, με αποτέλεσμα φτώχεια, κοινωνική ανισότητα και αιματηρές συγκρούσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ