Δεν τα βρίσκουν Τρόικα -υπουργείο Εργασίας για τη ρύθμιση οφειλών προς τα Ταμεία - iefimerida.gr

Δεν τα βρίσκουν Τρόικα -υπουργείο Εργασίας για τη ρύθμιση οφειλών προς τα Ταμεία

Δεν τα βρίσκουν Τρόικα -υπουργείο Εργασίας για τη ρύθμιση οφειλών προς τα Ταμεία
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Χωρίς αποτέλεσμα είναι έως τώρα οι επαφές του υπουργείου Εργασίας με την Τρόικα για τη ρύθμιση οφειλών προς τα Ταμεία, όπως τόνισε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου αμέσως μετά τη σύσκεψη - εξπρές στο υπουργείο Οικονομικών με τον επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων.

Οι συναντήσεις με την Τρόικα θα συνεχιστούν και μέσα στο Σαββατοκύριακο, έτσι ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Το μεσημέρι θα γίνει και νέα σύσκεψη του επιτελείου του υπουργείου Εργασίας με στελέχη της Τρόικα και όπως τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος, στη περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, θα ενημερωθεί και ο πρωθυπουργός.

Στόχος είναι να περάσει η ρύθμιση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας, όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα Ταμεία θα περάσουν στο ΙΚΑ από την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους και από το 2017 υπό τον έλεγχο του υπουργείου Οικονομικών.

Στις λεπτομέρειες είναι, εν τω μεταξύ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας από το οποίο προβλέπεται εξοικονόμηση δαπανών ύψους 800 εκατ. ευρώ. Τα 420 εκατ. ευρώ θα εξασφαλιστούν από την εφαρμογή του συστήματος ΑΡΙΑΔΝΗ, άλλα από 200 από το ΗΔΙΚΑ και 80 από το μέτωπο της εισφοροδιαφυγής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ