Πάνω από 7.500 γυναίκες στην Ελλάδα τόλμησαν να καταγγείλουν κακοποίησή τους - iefimerida.gr

Πάνω από 7.500 γυναίκες στην Ελλάδα τόλμησαν να καταγγείλουν κακοποίησή τους

Πάνω από 7.000 γυναίκες στην Ελλάδα τόλμησαν να καταγγείλουν την κακοποίηση τους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζονται στην Ελλάδα τα κρούσματα βίας κυρίως ενδοοικογενειακής κατά των γυναικών, με περίπου εφτά χιλιάδες γυναίκες να έχουν καταγγείλει την κακοποίησή τους.

Το απαράδεκτο φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας κάθε άλλο παρά έχει εξαλειφθεί στην Ελλάδα του 2013, καθώς μέσα σε έναν χρόνο έγιναν 7.909 κλήσεις που αφορούσαν την κακοποίηση γυναικών από άντρες συζύγους ή συντρόφους στη γραμμή 15900 της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, ενώ υπήρχαν και 23 καταγγελίες για εμπορία γυναικών (trafficking).

Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χαράλαμπου Αθανασίου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Γιαννακάκη, Κατερίνας Μάρκου, Γιάννη Πανούση και Μαρίας Ρεπούση, για τις διαστάσεις του trafficking στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ