Suzuki SX4: Η νέα γενιά του παρουσιάστηκε μετά από 7 χρόνια! - iefimerida.gr

Suzuki SX4: Η νέα γενιά του παρουσιάστηκε μετά από 7 χρόνια!

Suzuki SX4: Η νέα γενιά του παρουσιάστηκε μετά από 7 χρόνια!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για το Suzuki SX4 μπορεί να πει κανείς πως το 2006 που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ήταν μπροστά από την εποχή του, μιας και τότε ένα μικρό SUV ήταν κάτι το πρωτόγνωρο. Πόσο μάλλον όταν ήταν και δικίνητο.

Το πόσο μπροστά ήταν φαίνεται και από το γεγονός ότι η καινούργια του γενιά παρουσιάστηκε μόλις φέτος, μετά από 7 χρόνια δηλαδή, διάστημα μεγάλο για τα πρόσφατα δεδομένα των αυτοκινητοβιομηχανιών γενικά και των ιαπωνικών ειδικά. Μάλιστα στα 7 αυτά χρόνια το SX4 κυκλοφόρησε και με τα σήματα της Fiat ως Sedici και στην Άπω Ανατολή ως Maruti 4x4.

Όπως συμβαίνει συνήθως -ΟΚ, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, που μάλλον επιβεβαιώνουν τον κανόνα- το καινούργιο Suzuki SX4 έχει μεγαλώσει (κατά 15 εκατοστά, το σύνολο 4,30 μέτρα) και έχει αποκτήσει μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες. Ενδεικτικό για το τελευταίο είναι το πορτμπαγκάζ του, που έχει περάσει από τα 270 στα πολύ καλά 430 λίτρα πλέον. Ουσιαστικά το SX4 έχει ανέβει κατηγορία, με αποτέλεσμα να ανταγωνίζεται μοντέλα σαν το επιτυχημένο Nissan Qashqai, ενώ ταυτόχρονα έχει αλλάξει και η αισθητική του προς το πιο σύγχρονο και χαρακτηριστικό.

Αυτός που δεν έχει αλλάξει παρά μόνο στα σημεία είναι ο κινητήρας βενζίνης του των 1.600 κυβικών, προκειμένου βέβαια να περιορισθεί η κατανάλωση και οι εκπομπές ρύπων του, ενώ τη γκάμα συμπληρώνει ένας diesel, επίσης 1.600 κυβικών, με προέλευση από τη Fiat. Γι αυτό άλλωστε ονομάζεται και Multijet, ενώ με βάση το χαρακτήρα του SX4 θα είναι πιθανότατα και η πιο σωστή επιλογή. Ειδικά αν υπάρχει και το light σύστημα τετρακίνησης, που είναι ίδιο με αυτό του Swift.

Suzuki SX4: Η νέα γενιά του παρουσιάστηκε μετά από 7 χρόνια! | iefimerida.gr 0
Suzuki SX4: Η νέα γενιά του παρουσιάστηκε μετά από 7 χρόνια! | iefimerida.gr 1
Suzuki SX4: Η νέα γενιά του παρουσιάστηκε μετά από 7 χρόνια! | iefimerida.gr 2
Suzuki SX4: Η νέα γενιά του παρουσιάστηκε μετά από 7 χρόνια! | iefimerida.gr 3
Suzuki SX4: Η νέα γενιά του παρουσιάστηκε μετά από 7 χρόνια! | iefimerida.gr 4
Suzuki SX4: Η νέα γενιά του παρουσιάστηκε μετά από 7 χρόνια! | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ