Απίστευτο αμφίβιο αποφεύγει το νερό - Ο παράξενος βάτραχος αρλεκίνος [εικόνες] - iefimerida.gr

Απίστευτο αμφίβιο αποφεύγει το νερό - Ο παράξενος βάτραχος αρλεκίνος [εικόνες]

Απίστευτο αμφίβιο αποφεύγει το νερό - Ο παράξενος βάτραχος αρλεκίνος [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόκειται για το πιο σπάνιο και πιο ιδιόμορφο είδος βατράχου στον κόσμο. Ο βάτραχος Αρλεκίνος, εκτός από τα τρελά χρώματα που καλύπτουν ολόκληρο το σώμα του κάνοντάς τον αγαπημένο θέμα για τους φωτογράφους, έχει μία ακόμη ιδιομορφία: αν και αμφίβιο, αποφεύγει το νερό.

Ο βάτραχος αρλεκίνος,ή Agalychnis callidryas όπως είναι η επιστημονική του ονομασία, ζει στα δάση της Κεντρικής Αμερικής, και ονομάζεται έτσι λόγω των πολλών χρωμάτων στο σώμα του, αλλά και του χαμόγελου που φαίνεται σχηματισμένο στο πρόσωπό του.

Είναι είδος δενδρόβιο και έχει μήκος μόλις 6 εκατοστά ενώ αποφεύγει γενικά το νερό και προσπαθεί να επιβιώσει κρυμμένος ανάμεσα στα φυλλώματα των δέντρων, αφού τα έντονα χρώματά του δε τον βοηθούν και πολύ να ξεφύγει από το άγρυπνο βλέμμα των θηρευτών.

Το συγκεκριμένο ζώο αν και σπάνιο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους φωτογράφους, αφού είναι ιδιαίτερα φιλικό με τους ανθρώπους και εντυπωσιακό, ώστε να γίνεται συχνά θέμα για φωτογραφίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ