Οταν ο αρχηγός της Αεροπορίας γινόταν εξώφυλλο στο Status [εικόνα] - iefimerida.gr

Οταν ο αρχηγός της Αεροπορίας γινόταν εξώφυλλο στο Status [εικόνα]

Οταν ο αρχηγός της Αεροπορίας Ευάγγελος Τουρνάς γινόταν εξώφυλλο στο Status ως α
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μάχιμος με αξιομνημόνευτη καριέρα είναι ο νέος αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας -μετά τις κρίσεις του ΚΥΣΕΑ- Ευάγγελος Τουρνάς.

Οπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα parapolitika, ο Αντιπτέραρχος Τουρνάς είχε ποζάρει για το εξώφυλλο του ανδρικού περιοδικού Status των εκδόσεων Λυμπέρη στα μέσα της δεκαετίας του 1990 σε θέμα που είχε τον τίτλο: Ο επισμηναγός Τουρνάς και οι άσσοι της Πολεμικής Αεροπορίας».

Ο νέος αρχηγός ΓΕΑ έχει γεννηθεί στα Χανιά το 1958 και το 1976 εισήλθε στη Σχολή Ικάρων από όπου αποφοίτησε το 1980 με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού.

Αρχικά τοποθετήθηκε στην 111 Πτέρυγα Μάχης/341 Mοίρα σε αεροσκάφη F-5Α/B και ακολούθως στην 114 ΠΜ/ 334 Mοίρα σε αεροσκάφη Mirage F-1CG και κατόπιν στην 114ΠΜ/331Μ σε αεροσκάφη Mirage 2000.

Διετέλεσε αξιωματικός επιχειρήσεων στο 114 ΠΜ/ΣΜΕΤ, καθώς επίσης Α/Ε και Διοικητής Μοίρας στην 114ΠΜ/ 332 ΜΠΚ. Στη συνέχεια διετέλεσε Διευθυντής Εκπαιδεύσεως στη Σχολή Πολέμου Αεροπορίας (ΣΠΑ) και μετά καθήκοντα Διευθυντή Επιχειρήσεων–Εκπαιδεύσεως στην 114 ΠΜ στην Τανάγρα.

Στο ΓΕΑ υπηρέτησε ως Τμηματάρχης του Τμήματος Εξοπλιστικών Προγραμμάτων (Δ2/2). Αργότερα ανέλαβε καθήκοντα Διοικητή στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) και στο ΓΕΕΘΑ ως Διευθυντής στη Διεύθυνση Αεράμυνας (ΓΕΕΘΑ/Α' ΚΛ/ΔΑΕΡ). Κατόπιν ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντή του Κλάδου Αμυντική Σχεδίασης και Προγραμματισμού του ΓΕΑ και στη συνέχεια, τη θέση του Διευθυντή του Α' Κλάδου του ΓΕΕΘΑ.

Πριν αναλάβει Αρχηγός ΑΤΑ και Διοικητής CAOC-7 ήταν Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, ενώ έχει διατελέσει Αεροπορικός Ακόλουθος στην Ελληνική πρεσβεία της Γερμανίας.

Είναι απόφοιτος του Σχολείου Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΚΕΑΤ/ΣΗΠ), της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Κατωτέρων (ΣΠΑ/Κ), της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Ανωτέρων (ΣΠΑ/Α) και του Air Command and Staff College των ΗΠΑ.

Εχει συμπληρώσει πάνω από 4.000 ώρες πτήσης εκ των οποίων 3000 ώρες με μαχητικά αεροσκάφη. Eχει ιπταθεί με αεροσκάφη: Τ-41D, T-37B/C, T-2E, T-33A/B, F-5Α/Β, Mirage F-1CG και Mirage 2000.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ