Σε... κομμάτια βάζουν τα όπλα στις φυλακές Κορυδαλλού - iefimerida.gr

Σε... κομμάτια βάζουν τα όπλα στις φυλακές Κορυδαλλού

Σε... κομμάτια βάζουν τα όπλα στις φυλακές Κορυδαλλού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο εντοπισμός όπλων στις φυλακές έχει προβληματίσει τόσο το υπουργείο Δικαιοσύνης, όσο και την αστυνομία και πλέον οι Αρχές αναζητούν τον τρόπο με τον οποίο οι κακοποιοί περνούν τα όπλα στα σωφρονιστικά καταστήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους η εισαγωγή όπλων σε φυλακές γίνεται σε κομμάτια και με εξαρτήματα που δεν γίνονται αντιληπτά από τα συστήματα ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tovima οι κακοποιοί χρησιμοποιούν την ίδια μέθοδο εισαγωγής όπλων που αποκαλύφθηκε προ μερικών μηνών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από μέλη του οργανωμένου εγκλήματος.

Τώρα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και οι δικαστικοί που ερευνούν ενδελεχώς την υπόθεση στέκονται σε πέντε άγνωστες παραμέτρους της υπόθεσης:

  1. Προ δύο μηνών βρέθηκε σε πυροσβεστήρα της Γ' Πτέρυγας ένα κλείστρο πιστολιού που εισήχθη με άγνωστο τρόπο στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εκτιμούν ότι το κλείστρο είτε πετάχτηκε με μικρό «δέμα» σε προαύλιο των φυλακών ή πέρασε από την πύλη και δεν έγινε αντιληπτό από τους χειριστές του συστήματος X-ray.
  2. Το πιστόλι που βρέθηκε στην Δ' Πτέρυγα είχε συναρμολογηθεί από εξαρτήματα που είχαν εισαχθεί τμηματικά στο σωφρονιστικό κατάστημα.
  3. Στη συγκεκριμένη έρευνα βρέθηκαν μόνο πέντε σφαίρες, αριθμός εξαιρετικά μικρός σε περίπτωση επιχείρησης απόδρασης με τη χρήση χειροβομβίδων. Έτσι τα στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης διερευνούν την περίπτωση σε άλλο κελί να υπάρχει και άλλο όπλο όπως και μεγάλος αριθμός σφαιρών.
  4. Μετά τη συγκεκριμένη ανεύρεση έγινε άμεσος έλεγχος μόνο σε τρία -τέσσερα κελιά της συγκεκριμένης πτέρυγας και έτσι ίσως χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την ανεύρεση άλλων όπλων.
  5. Προ μερικών εβδομάδων στην ίδια πτέρυγα και από τους ίδιους υπόπτους -κυρίως αλβανικής καταγωγής- για την εισαγωγή του οπλισμού είχε προκληθεί εκτεταμένο επεισόδιο για την απόφαση μεταφοράς στη βόρειο Ελλάδα ενός Αλβανού κρατουμένου.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ