Νικολάς Μαντούρο: Ένας οδηγός λεωφορείου στο τιμόνι της Βενεζουέλας - iefimerida.gr

Νικολάς Μαντούρο: Ένας οδηγός λεωφορείου στο τιμόνι της Βενεζουέλας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας μπορεί να προαλείφεται για το αξίωμα του επόμενου Προέδρου αλλά έχει περάσει στο παρελθόν δια πυρός και σιδήρου λόγω της ταχείας αναρρίχησης του στα υψηλά αξιώματα.

Ο Νικολάς Μαντούρο Μόρος γεννήθηκε στο Καράκας στις 23 Νοεμβρίου του 1962 και η καριέρα του ξεκίνησε από οδηγός λεωφορείου. Πλέον, κρατά -έστω και προσωρινά- στα χέρια του το τιμόνι μιας μια από τις χώρες με αμύθητο πλούτο και σχεδόν 30 εκατομμύρια κατοίκους. Μπορεί το Σύνταγμα της Βενεζουέλας να προβλέπει ανάληψη προσωρινής προεδρίας από τον εκπρόσωπο της Εθνοσυνέλευσης, όμως όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, ο ίδιος ο Τσάβες είχε καταστήσει σαφές ποιος ήθελε να συνεχίσει το έργο του και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Νικολάς Μαντούρο.

Ο Μαντούρο αναρριχήθηκε γρήγορα στα υψηλά αξιώματα. Ήταν αντιπρόεδρος της χώρας από τον Οκτώβριο του 2012 και υπουργός Εξωτερικών από τον Αύγουστο του 2006 μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο.

Είναι χαρακτηριστική η φράση του Τσάβες όταν απάντησε σε εκείνους που είχαν ενοχληθεί από την άνοδο του Μαντούρο: «Η μπουρζουαζία κοροϊδεύει τον Νικολάς Μαντούρο επειδή ήταν οδηγός λεωφορείου, δείτε όμως που βρίσκεται τώρα».

Χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις στη διπλωματία, κατάφερε να προσεγγίσει χώρες που παραδοσιακά είχαν κακές σχέσεις με τη Βενεζουέλα. Χαρακτηριστική είναι η στήριξή του στον Μουαμάρ Καντάφι και οι προσεγγίσεις στην Κολομβία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ