Οι δανειστές ζητούν άμεσα απολύσεις 7.000 υπαλλήλων του Δημοσίου - iefimerida.gr

Οι δανειστές ζητούν άμεσα απολύσεις 7.000 υπαλλήλων του Δημοσίου

Οι δανειστές ζητούν άμεσα απολύσεις 7.000 υπαλλήλων του Δημοσίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πόρτα της εξόδου σε περίπου 7.000 υπαλλήλους του Δημοσίου καλείται να δείξει η κυβέρνηση, όπως επιτάσσουν οι δανειστές οι οποίοι χρησιμοποιούν την απειλή των οριζοντίων απολύσεων και το «πάγωμα» της επόμενης δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, προκειμένου να πιέσουν τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς.

Στο «μικροσκόπιο» προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα αποχωρήσουν από το Δημόσιο μπαίνουν 12.000 δημόσιοι υπάλληλοι, με αρμόδιους κρατικούς παράγοντες να εκτιμούν ότι 7.000 από αυτούς μπορούν να κριθούν επίορκοι και να απομακρυνθούν, όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους τα «ΝΕΑ». Η «καμπάνα» χτυπάει για περίπου 4.000 υπαλλήλους οι οποίοι είναι υπόλογοι για πειθαρχικά παραπτώματα, ενώ θα ελεγχθούν και περίπου 8.000 υπάλληλοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν ψυχολογικά΄ προβλήματα ή είναι κατά δήλωση τους ακατάλληλοι για εργασία, με περίπου 6.000 από αυτούς να έχουν εντοπιστεί στον χώρο της εκπαίδευσης, ενώ θα γίνουν και έλεγχοι σε δεκάδες περιπτώσεις υπαλλήλων, οι οποίοι κατηγορούνται ότι προσελήφθησαν με «μαϊμού» τίτλους σπουδών.

Οι Βρυξέλλες, ζητάνε επιτακτικά στοιχεία και αριθμούς για το πρόγραμμα κινητικότητας και διαθεσιμότητας προκειμένου να πειστούν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, ενώ τα δύσκολα συνεχίζονται για το επιτελείο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το οποίο ψάχνει να βρει την «χρυσή συνταγή» για την απομάκρυνση των 7.000 υπαλλήλων, αλλά και για τους φορείς από τους οποίους θα αρχίσει η διαθεσιμότητα για 25.000 υπαλλήλους.

Παράλληλα, στο δύσκολο έργο των αποχωρήσεων από το Δημόσιο η ελληνική κυβέρνηση έχει αντίπαλο και τον χρόνο ο οποίος πιέζει ασφυκτικά, καθώς η Ελλάδα έχει μόλις λίγες εβδομάδες μπροστά της προκειμένου να λάβει αποφάσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα μέχρι τις αρχές Απριλίου και το επόμενο συνέδριο της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup. Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ και της ΕΕ φρόντισαν να το ξεκαθαρίσουν χθες στον Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος και εκπροσώπησε χθες την Ελλάδα στο Ecofin, ενώ η τρόικα το ξεκαθάρισε και σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ