Διαψεύδει η Κομισιόν ότι εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Διαψεύδει η Κομισιόν ότι εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα

Διαψεύδει η Κομισιόν ότι εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαψεύδει η Κομισιόν ότι υφίσταται ιδιαίτερη ταξιδιωτική οδηγία της ΕΕ για τους υπαλλήλους των ευρωπαϊκών οργάνων, που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αντονι Γκραβίλι τη Δευτέρα από τις Βρυξέλλες πρόκειται για «ταξιδιωτικές οδηγίες ρουτίνας» που αφορούν πόλεις σε όλα τα κράτη μέλη και σε τρίτες χώρες.

Σύμφωνα με τον κ. Γκραβίλι, όλοι οι ευρωυπάλληλοι λαμβάνουν από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Κομισιόν οδηγίες και συμβουλές, κάτι το οποίο έγινε και στην περίπτωση της Αθήνας.

Συνεχίζοντας, ο κ. Γκραβίλι διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρξε σημείωμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο έκανε λόγο για ταραχές στην Αθήνα, λέγοντας ότι το κείμενο της Κομισιόν, που αφορά τις ταξιδιωτικές συμβουλές για την Αθήνα, είναι «νηφάλιο και προσεκτικά μελετημένο» και συντάχθηκε σε συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές και με την ελληνική αστυνομία.

«Οι ταξιδιωτικές οδηγίες επικαιροποιούνται τακτικά, ανάλογα με την επιτόπια κατάσταση. Εν προκειμένω, οι οδηγίες δεν αφορούν την Ελλάδα, αλλά την Αθήνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος επισημαίνοντας ότι παρόμοιες συμβουλές εκδίδονται για πόλεις σε όλα τα κράτη-μέλη.

Καταλήγοντας ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ως παράδειγμα ότι παρόμοιες ταξιδιωτικές οδηγίες έχουν εκδοθεί κατά καιρούς για τις Βρυξέλλες όταν αναμένονται μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ή ταραχές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ