Το πρώτο αυτοκίνητο από κομμάτια 3D εκτυπωτή είναι γεγονός - iefimerida.gr

Το πρώτο αυτοκίνητο από κομμάτια 3D εκτυπωτή είναι γεγονός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι 3D εκτυπωτές μπορούν να φτιάξουν κυριολεκτικά τα πάντα! Μετά την απόπειρα κατασκευής μοσχευμάτων, πλέον οι 3D εκτυπώσεις εισβάλουν και στη αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο Τζιμ Κορ, είναι ο εμπνευστής του project Urbee 2 και αφορά την κατασκευή οχημάτων, με τη χρήση εξαρτημάτων που θα παράγουν 3D εκτυπωτές. Αν η ιδέα αυτή λειτουργήσει και εξελιχθεί θα φέρει την επανάσταση στο τρόπο κατασκευής οχημάτων και εξαρτημάτων.

Τα ελαφριά εξαρτήματα που θα περιλαμβάνει το αυτοκίνητο θα βοηθήσουν τους σχεδιαστές αυτοκινήτων να εργαστούν για την καλύτερη προσέγγιση της μέγιστης ταχύτητας με χαμηλότερη κατανάλωση, αντί να προσπαθούν το ακατόρθωτο εργαζόμενοι για έναν αποτελεσματικό κινητήρα σε ένα βαρύ αμάξωμα.

Ο Τζιμ Κορ και η ομάδα του κατασκεύασαν προς το παρόν δύο διθέσια οχήματα μήκους 3 μέτρων τα οποία έχουν αντοχή για περίπου 2.500 ώρες, ενώ είναι αισιόδοξοι ότι θα εξελίξουν μελλοντικά κι άλλο το συγκεκριμένο project προκειμένου να επηρεάσει την μαζική παραγωγή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ