Jaguar XF με 2.000 κυβικά: Downsizing και στην κατηγορία πολυτελείας - iefimerida.gr

Jaguar XF με 2.000 κυβικά: Downsizing και στην κατηγορία πολυτελείας

Jaguar XF με 2.000 κυβικά: Downsizing και στην κατηγορία πολυτελείας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ανάγκη για μείωση τόσο της κατανάλωσης όσο και των εκπομπών ρύπων δεν κάνει διακρίσεις ούτε σε κατηγορίες ούτε σε τιμές αγορές.

Έτσι λοιπόν το downsizing, η μείωση του κυβισμού δηλαδή, είναι ο κανόνας και στις μάρκες πολυτελείας, η Jaguar δεν αποτελεί την εξαίρεση κι έτσι ανακοίνωσε πως από εδώ και στο εξής το μεγάλο της μοντέλο, η XF, θα είναι διαθέσιμη και με κινητήρα βενζίνης 2.000 κυβικών.

Ο καινούργιος τετρακύλινδρος είναι βέβαια turbo, αποδίδει 240 ίππους και 340 Nm ροπής, είναι γνωστός από το Land Rover Evoque, ενώ συνδυάζεται και με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Μάλιστα τοποθετείται μόνο στη λιμουζίνα και εξασφαλίζει αξιόλογες επιδόσεις, καθώς η τελική ξεπερνά τα 210 χλμ./ ώρα και το 0-100 έρχεται σε 7,9", ενώ η κατανάλωση είναι οριακά κάτω από τα 9 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα.

Η στέισον εκδοχή της XF, γιατί υπάρχει και τέτοια, ονομάζεται Sportback, είναι αποκλειστικά diesel, με μικρότερο σύνολο ένα 2.200 κυβικών με 200 ίππους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ