Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται, ανανεωμένο και ενωμένο» - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται, ανανεωμένο και ενωμένο»

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, για την πορεία του Συνεδρίου του Κινήματος αλλά και για τα «πολύ καθαρά μηνύματα» που εξήχθησαν από αυτό.

«Το Συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, απεδείχθη ότι ήταν πράγματι ένα εθνικό πολιτικό γεγονός. Έλαβε αποφάσεις δημοκρατικής ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας», δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος για την εκλογή των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, στο 9ο Συντακτικό Συνέδριο του Κινήματος.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τα μηνύματα που στέλνει το ΠΑΣΟΚ από το συνέδριο «είναι πάρα πολύ καθαρά». Σημείωσε ειδικότερα ότι η εισήγησή του, «που έγινε τελικά ομόφωνα δεκτή», «καθορίζει την πορεία μας για το μέλλον, σε σχέση με τη διακυβέρνηση του τόπου, το πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, την πρόταση για τη συγκρότηση της μεγάλης Κεντροαριστεράς, το μέτωπο των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου κατά του ναζισμού».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι όλα αυτά, δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα, αλλά αφορούν και τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς «που πρέπει να γίνουν πιο προοδευτικοί, που πρέπει να μιλήσουν ξανά στην καρδιά κάθε πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του ευρώ».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι μέσα από το Συνέδριο, το ΠΑΣΟΚ «απέδειξε ότι είναι δύναμη σταθερότητας και προοπτικής, ότι έχει την ικανότητα να επανέρχεται ολικά, να αφυπνίζεται, να δραστηριοποιείται, να είναι πάντα ενωμένο και να ανανεώνεται». Πρόσθεσε, πάντως, ότι «τα οργανωτικά στοιχήματα που έπονται των πολιτικών, θέλουν πάντα προσοχή, κόπο, επιμονή», γιατί, όπως συμπλήρωσε, «πρέπει να αλλάξει ο πολιτικός πολιτισμός, να επιβληθεί ένα άλλο δημοκρατικό ήθος».

«Θα δείξουμε ότι το ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής, είναι πράγματι ικανό να χαράξει την αφετηρία για την έξοδο της χώρας από την κρίση και για τον δικό του νέο και ανανεωμένο ρόλο», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

(φωτογραφία: eurokinissi)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ