Οι 12 προτάσεις Βενιζέλου στον Σαμαρά ενόψει ανασχηματισμού της κυβέρνησης - iefimerida.gr

Οι 12 προτάσεις Βενιζέλου στον Σαμαρά ενόψει ανασχηματισμού της κυβέρνησης

Οι 12 προτάσεις Βενιζέλου στον Σαμαρά ενόψει ανασχηματισμού της κυβέρνησης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με 12 σημεία θέλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος να θέσει τους δικούς του άξονες προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ενόψει του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, προτείνοντάς του παράλληλα τρόπους με τους οποίους το σχήμα θα ξεπεράσει παθογένειες και δυσλειτουργίες.

Δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός της τρικομματικής κυβέρνησης είπε χαρακτηριστικά στη δευτερολογία του ο κ. Βενιζέλος, στέλνοντας το μήνυμα στο Μαξίμου για κυβέρνηση τετραετίας.

Τα 12 σημεία που παρουσίασε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι τα εξής:

  1. Η χώρα δεν αντέχει φαινόμενα πολιτικής αστάθειας.
  2. Η χώρα χρειάζεται πολιτικό και οικονομικό χρόνο για να ανακάμψει. Είναι η χαρά του δημαγωγού να παρατήσουμε την υπόθεση στο τέλος.
  3. Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση με τον μέγιστο βαθμό αποτελεσματικότητας, που να έχει απομειώσει πλήρως την εθνική στρατηγική, να κινείται γρήγορα και αποφασιστικά, να κινητοποιεί τις πολιτικές δυνάμεις, τους κοινωνικούς εταίρους, τη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις τράπεζες, τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να εφαρμοστεί το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που υπερβαίνει και αντικαθιστά το μνημόνιο. Το ολοκληρωμένο αυτό σχέδιο που οδηγεί τη χώρα οριστικά εκτός κρίσης, κινητοποιεί τους ενδογενείς πόρους ανάπτυξης, προωθεί τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές.
  4. Η χώρα χρειάζεται μια Κυβέρνηση που θα την πάει από τους αρνητικούς στους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, θα ανακόψει την ανεργία, θα δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, θα ανοίξει την προοπτική αποκατάστασης των αδικιών.
  5. Η χώρα χρειάζεται μια Κυβέρνηση που να μπορεί να πει καθαρά στους εταίρους μας στην Ευρώπη και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αυτό που είπα πολλές φορές ως τώρα, ότι η ελληνική οικονομία και κοινωνία δεν αντέχουν νέα δημοσιονομικά μέτρα.
  6. Η χώρα χρειάζεται μια Κυβέρνηση που να αντιλαμβάνεται την επείγουσα και επιτακτική ανάγκη διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής, με άμεσα μέτρα που τα είπα.
  7. Η χώρα χρειάζεται μια Κυβέρνηση που να μπορεί να επαναδιαπραγματευθεί με τους εταίρους και πιστωτές μας την υπάρχουσα δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο, που μπαίνουν στο τραπέζι σε κάθε περιοδική αξιολόγηση. Μίλησα χθες για τη σημασία που είχε η ρήτρα βαθύτερης ύφεσης και για το πώς έπρεπε να γίνει η διαπραγμάτευση από τον Ιούλιο μέχρι το Νοέμβριο πέρσι.
  8. Η χώρα χρειάζεται μια Κυβέρνηση που να χειριστεί με τον πιο πρόσφορο τρόπο την επικείμενη Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση, το έχουμε ξεχάσει αυτό.
  9. Η χώρα χρειάζεται μια Κυβέρνηση που να διασφαλίζει στην πράξη τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Μίλησα για τις έρευνες γύρω από τους υδρογονάνθρακες και επαναλαμβάνω ότι η διεξαγωγή τους είναι ότι πιο σημαντικό και απτό μπορεί να γίνει, σε σχέση και με την υφαλοκρηπίδα και με την ΑΟΖ.
  10. Η χώρα χρειάζεται μια Κυβέρνηση που να σέβεται την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και τα κόμματα που τη συγκροτούν, να σέβεται τη Βουλή και τη λειτουργία της και τις νομοθετικές διαδικασίες. Μια Κυβέρνηση που αποτρέπει την εγκαθίδρυση ενός μονοκομματικού ή δήθεν αναλογικά τρικομματικού κράτους.
  11. Η χώρα χρειάζεται μια Κυβέρνηση που χειρίζεται με απόλυτη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.
  12. Η χώρα χρειάζεται μια Κυβέρνηση που δίνει πολιτικά, κοινοβουλευτικά, επικοινωνιακά, σε καθημερινή και συγκεκριμένη βάση τη μάχη κατά της ανευθυνότητας, του τυχοδιωκτισμού, των ύποπτων συμφερόντων, του λαϊκισμού και της δημαγωγίας.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ