Ολλανδός εθνικιστής πολιτικός ζητά να φύγουμε από ευρώ - iefimerida.gr

Ολλανδός εθνικιστής πολιτικός ζητά να φύγουμε από ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έντονη αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στη Χάγη προκάλεσε η κίνηση του Ολλανδού εθνικιστή πολιτικού Γκερτ Βίλντερς, ο οποίος μετέβη μπροστά από την πρεσβεία και, κρατώντας ένα μεγεθυμένο χαρτονόμισμα των 1.000 δραχμών, ζήτησε να βγει η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ.

Ο Γκ. Βίλντερς είχε εξαγγείλει, μέσω του Διαδικτύου, ότι επρόκειτο να επισκεφθεί την πρεσβεία της Ελλάδας στη Χάγη και να επιδώσει επιστολή, με την οποία θα ζητούσε να εγκαταλείψει η Ελλάδα την Ευρωζώνη και να επιστρέψει στη δραχμή.

Η ελληνική πρεσβεία στη Χάγη, έχοντας ενημερωθεί για τις προθέσεις του ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος «PVV», εξέδωσε ανακοίνωση προς τα ολλανδικά ΜΜΕ, στην οποία τονίζει ότι ο κ. Βίλντερς δεν επρόκειτο να γίνει δεκτός, διότι η ενέργειά του είναι προσβλητική και εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες.

Η πρεσβεία αναφέρει, επίσης, ότι πρόκειται για απαξίωση της προσπάθειας που καταβάλλει ο ελληνικός λαός για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης, υπογραμμίζοντας ότι η κίνηση αυτή δεν συνάδει με τις φιλικές σχέσεις των δύο λαών και τη μακρόχρονη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ