Αυτό είναι το μαγκάλι που «σκότωσε» τους δύο φοιτητές στη Λάρισα [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτό είναι το μαγκάλι που «σκότωσε» τους δύο φοιτητές στη Λάρισα [εικόνες]

Αυτό είναι το μαγκάλι που «σκότωσε» τους δύο φοιτητές στη Λάρισα [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκ στο πανελλήνιο προκάλεσε η ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Λάρισα, όταν δύο φοιτητές έχασαν τη ζωή τους και τρεις έπεσαν σε κώμα από αναθυμιάσεις που εισέπνευσαν από αυτοσχέδιο μαγκάλι που είχαν βάλει μέσα στο σπίτι τους για να ζεσταθούν.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο ισόγειο διαμέρισμα μονοκατοικίας στην οδό Παπαζαχαρίου στη Λάρισα. Μία παρέα πέντε φοιτητών του ΤΕΙ Λάρισας που σπουδάζουν στο Τμήμα Πολιτικών Eργων Υποδομής, τρεις Κρητικοί, ένας Γιαννιώτης και ένας από τη Χαλκίδα έδωσαν ραντεβού στο σπίτι όπου έμεναν δύο από τα παιδιά.

Λίγο πριν από τις έξι το απόγευμα τους δύο φοιτητές που διέμεναν επί της Παπαζαχαρίου αναζήτησαν δύο συμφοιτήτριές τους. Οι πέντε φοιτητές δεν απαντούσαν στα τηλέφωνά τους, ούτε άνοιγαν την πόρτα του σπιτιού τους.

Οι φοιτήτριες ανησύχησαν και απευθύνθηκαν στη σπιτονοικοκυρά για να τους ανοίξει την πόρτα. Οταν μπήκαν μέσα βρέθηκαν μπροστά σε ένα τραγικό θέαμα: Οι πέντε φοιτητές λιπόθυμοι στο πάτωμα. Το αυτοσχέδιο μαγκάλι που είχε κατασκευαστεί πρόχειρα από παλιό, κομμένο θερμοσίφωνα βρισκόταν στη μέση του δωματίου.

Οι φοιτήτριες κάλεσαν αμέσως νοσοκομειακά του ΕΚΑΒ τα οποία έφθασαν αμέσως, συνοδευόμενα από περιπολικά αλλά και οχήματα της Πυροσβεστικής.

Δύο από τους φοιτητές, ηλικίας 21 και 22 ετών αντίστοιχα ήταν ήδη νεκροί, ενώ οι υπόλοιποι τρεις, ηλικίας 22 και 23 ετών διακομίστηκαν με ασθενοφόρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και εισήχθησαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρισας Γρηγόρη Ραπτόπουλο αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή Χρήστου Κραβαρίτη ο θάνατος των δύο φοιτητών επήλθε από το μαγκάλι, ωστόσο ασφαλή συμπεράσματα θα εξαχθούν με την ολοκλήρωση και της τοξικολογικής έρευνας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του ΠΓΝΛ Αντώνη Σκυλλάκου η κατάσταση παραμένει σοβαρή για τους δύο από τους τρεις φοιτητές, ενώ καλύτερη είναι η κατάσταση του τρίτου.

Την ίδια ώρα συγκλονίζουν τα λόγια της σπιτονοικοκυράς των δύο παιδιών στην οποία είχαν πει πως δεν θέλουν να προμηθευτούν πετρέλαιο, καθώς δεν είχαν χρήματα για να το πληρώσουν.

«Φέτος, τι θα γίνει παιδιά, θα πάρουμε πετρέλαιο, τα ρώτησα. Κανόνισε για σένα, εμείς δεν παίρνουμε, αν έχει πολύ κρύο θα δούμε, μου απάντησαν», ανέφερε χαρακτηριστικά η σπιτονοικοκυρά μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1.

Φωτογραφίες: larissanet.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ